Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Α.Τ. Καματερού

0
2345

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη 16 Μαρτίου ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και οι κάτοικοι του Καματερού απαιτώντας να μην απομακρυνθεί το Αστυνομικό Τμήμα από την πόλη.

Η συγκέντρωση έγινε επί της Λεωφόρου Φυλής έξω από το Α.Τ. Καματερού και λόγω της μεγάλης και δυναμικής συμμετοχής των κατοίκων η Λ. Φυλής έμεινε κλειστή για σχεδόν ώρες.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης ο οποίος τόνισε την αποφασιστική άρνηση του Δήμου στην υποβάθμιση της πόλης και στην υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων. Ο Δήμαρχος κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να μην κάνει λογιστικούς υπολογισμούς στα χαρτιά αλλά να λάβει υπόψη του την πραγματικότητα της πόλης. Τις μεγάλες ανάγκες σε αστυνόμευση που υφίστανται στο Καματερό λόγω και της θέσης του σε μια από τις εισόδους της Αθήνας.

Συνεχίζοντας ο Νίκος Σαράντης διατύπωσε το ερώτημα αν θα μείνουν άραγε αφύλακτες οι συνοικίες της Αττικής. όπου κατοικούν κυρίως οι επώνυμοι και οι ισχυροί. Ή και πάλι θα βρεθούν αδικημένες οι λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας : “Η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων είναι από τις βασικότερες υποχρεώσεις της πολιτείας. Η υποχρέωση αυτή δεν μπορεί να μην ισχύει για το Καματερό. Δεν πρέπει να το δεχτούμε, δεν θα το δεχτούμε, δεν θα γίνει“.

Η αποφασιστικότητα αυτή χαρακτήριζε ολόκληρη τη συγκέντρωση των κατοίκων των Καματερού, στην οποία συμμετείχαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, οι Σύλλογοι της πόλης και πολλοί μαθητές από λύκεια που έδωσαν τον δικό τους τόνο. Το αίτημα να μην απομακρυνθεί το Α.Τ είναι πράγματι πάνδημο στο Καματερό.

Μάλιστα ο Νίκος Σαράντης μιλώντας σε δημοσιογράφους τηλεοπτικού συνεργείου έκανε την πρόταση εν ανάγκη να εγκατασταθεί το Α.Τ. Καματερού σε δημοτικό κτίριο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο οι κινητοποιήσεις του Δήμου και των κατοίκων θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι να εξασφαλιστεί ότι το Α.Τ. Καματερού δεν θα φύγει από την πόλη, με επόμενο βήμα το κλείσιμο του Δήμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here