Στην Ελλάδα το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης – Έχει ήλιο 320 ημέρες το χρόνο

0
22

Σε ένα από τα νοτιότερα σημεία της Ελλάδας υπάρχει ένα χωριό που σύμφωνα με πολλούς ειδικούς είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης καθώς περίπου 320 ημέρες το χρόνο έχει ηλιοφάνεια. Μπορεί να ακουστεί παράλογο, αλλά είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη το οποίο έχει πληρότητα 100% ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Και φυσικά ο λόγος είναι οι καλές καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για το χωριό Μύρτος στην Ιεράπετρα. Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στο Μύρτος και αφορούν είτε σε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως σε νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα, μέσω τηλεργασίας, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στο Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο για την θέρμανση σας  και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα, ενώ ίσως χρειαστεί ζακετούλα για το βράδυ!

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα. Επίσης εκτός από φιλόξενο είναι καθαρό και περιποιημένο χωριό. Εκτός από την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνεται εκεί, στο Μύρτος υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here