Σκρέκας: Τον Ιούλιο θα δοθεί επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο

0
21

Νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον μήνα Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα δοθεί επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, ενώ έκανε λόγο για «ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Power Pass έως σήμερα. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που σαρώνει τα νοικοκυριά» σε όλη την Ευρώπη, καθώς παρατηρούνται «αλματώδεις αυξήσεις στην ενέργεια». Ταυτόχρονα, τόνισε, υπάρχει μια ακόμα «απολύτως αρνητική εξέλιξη» που είναι η «μείωση παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας διπλασιάζοντας μεταξύ άλλων τη χωρητικότητα LNG στη Ρεβυθούσα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική δραστικής μείωσης τιμών, διευρύνοντας, με εντολή του πρωθυπουργού τη στήριξη στους καταναλωτές τον Ιούλιο.

Πρόκειται για ένα σύστημα «οριζόντιας κάλυψης χωρίς εξαιρέσεις. Επιδοτούμε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και όρια στη μηνιαία κατανάλωση, απορροφώντας έως και το 84% των αυξήσεων».

Οι συνολικές επιδοτήσεις διευρύνονται στα 722 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούλιο

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το κόστος των μέτρων στήριξης τον Ιούλιο ανέρχονται σε 722 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 300 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο.

«Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια το πραγματικό κόστος της ενέργειας. Από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, και οι προμηθευτές θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, προσέθεσε ο Κώστας Σκρέκας, με το νέο πλαίσιο «οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο αζημίως».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here