Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ

0
18

«Σλοβιάνσκ! Μαζικός βομβαρδισμός της πόλης. Στο κέντρο, τον βορρά. Προστατευθείτε», ανέφερε ο Δήμαρχος, Βαντίμ Λιάχ, μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η περιοχή απαριθμούσε περίπου 100.000 κάτοικους, πριν από τον πόλεμο.

Η δημοσίευση του Βαντίμ Λιάχ:

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν αγορά στο Σλοβιάνσκ, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, είδε κίτρινο καπνό να βγαίνει από κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, φλόγες να «τυλίγουν» σειρές από πάγκους της αγοράς, καθώς και πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η ταυτότητα των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του Σλοβιάνσκ, πόλης της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Οι αρχές τόνισαν ότι δεν έχει αποσαφηνισθεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά την ώρα της επίθεσης, ωστόσο, σημείωσαν πως η αγορά έκλεινε εκείνη τη στιγμή, με ορισμένα καταστήματα να είναι ακόμη ανοιχτά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Tο Λουχάνσκ υπό ρωσική κατοχή, συνεχίζουν οι επιθέσεις σε Χάρκοβο και Μικολάγιεφ

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε συνδυασμό με εκείνες των αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία, έχουν τον πλήρη έλεγχο του Λισιχάνσκ από τις 03/07, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα, ο Ρώσος Υπουργός, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές.

Την ίδια ημέρα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το Λισιχάνσκ, με το Υπουργείο Άμυνας να προσθέτει ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο, ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και μία βάση μαχητών του εξωτερικού στα περίχωρα του Μικολάγιεφ, νότια της χώρας.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές, με την πλήρη υποστήριξη της Μόσχας, μάχονταν εναντίον του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here