Πτώση Phantom: Τσιτλακίδης και Τουρούτσικας παίρνουν τιμητικά τον βαθμό του αντιπτέραρχου

0
42

Με τον βαθμό του αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, οι οποίοι έχασαν τη τη ζωή τους με το μοιραίο F-4 Phantom το οποίο συνετρίβη την περασμένη Δευτέρα (30/1), ανοικτά της Ανδραβίδας.

Μετά από σχετική εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε έκτακτη-διά περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Σημειώνεται ότι τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη, όσο και σε αυτήν στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του αντιπτέραρχου.

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως αντιπτέραρχοι εν ζωή.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Mercedes-Benz αλλάζει σελίδα στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης 
Το Squid Game γίνεται ριάλιτι
Dodo: Οι επιστήμονες σχεδιάζουν την «ανάσταση» του πτηνού που εξαφανίστηκε τον 17ο αιώνα
Μετά το 50% του Alpha, η BC Partners συζητά να αποκτήσει και το 50% του Star

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here