Πρεμιέρα σήμερα για τη Μπλε Κέδρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

0
24

Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκινούν να διαπραγματεύονται οι μετοχές της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, μετά από την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Μπλε Κέδρος συγκέντρωσε από τη Δημόσια Προσφορά έσοδα 16,2 εκατ. ευρώ, τα οποία, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης ύψους 0,95 εκατ., διαμορφώνονται σε 15,25 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν, σύμφωνα με την από 10.06.2022 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ως εξής:

Πρώτον, 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων καθώς και

Δεύτερον, 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τουριστικής μονάδας σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 18 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασιάς.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα ανέλθουν σε 0,25 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το 16,7% που δόθηκε στη Δημόσια Προσφορά, έχει διατεθεί επιπλέον ποσοστό 8,3% της εταιρείας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με αγοραστές των μετοχών τρεις επιχειρηματίες, δύο από την Ελλάδα κι έναν από τη Γερμανία. Πλέον οι αδερφοί Ευμορφίδη, διαθέτουν ποσοστό 37,5% έκαστος στην εταιρεία, από 45% πριν από τη δημόσια εγγραφή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here