«Πράσινο φως» από την UEFA για τη νέα μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τη σεζόν 2024 – 2025

0
34

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνοσπονδίας υιοθέτησε το «ελβετικό σύστημα», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Η νέα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο μεν, αλλά κάθε μία θα δίνει οκτώ αγώνες (4 εντός, 4 εκτός) στην πρώτη φάση και όχι δέκα.

Τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση για δύο από τους τέσσερις επιπλέον συλλόγους αλλάζουν, καθώς δε θα λαμβάνεται υπόψη η θέση στην κατάταξη της UEFA.

Πώς θα μοιράζονται τα τέσσερα επιπλέον «εισιτήρια» του Τσάμπιονς Λιγκ

Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα της γενικής βαθμολογίας.
Η δεύτερη επιπλέον θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Μέχρι και το 2023 – 2024, το μονοπάτι των πρωταθλητών θα προσφέρει τέσσερις θέσεις στη φάση των ομίλων.
Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες των οποίων οι ομάδες συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν εξτρά «εισιτήριο», πέραν εκείνων που είχαν εξασφαλίσει ήδη για την τελική φάση.

Οι οκτώ αγώνες θα διεξάγονται σε ένα χρονικό πλαίσιο δέκα εβδομάδων, διότι η UEFA επιθυμεί κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις της, δηλαδή το UCL, το UEL και το ECL, να έχει μία εβδομάδα «αποκλειστικότητας», δηλαδή μία που θα διεξάγονται αγώνες μόνο μίας διοργάνωσης.

Αντίστοιχες αλλαγές θα προκύψουν και στις μορφές των άλλων δύο διοργανώσεων.

Το Europa League θα περιλαμβάνει πλέον 36 ομάδες στην τελική φάση και κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει οκτώ αγώνες.

Η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, το Europa Conference League, μεγαλώνει επίσης και από 32 θα έχει 36 ομάδες από τη σεζόν 2024 – 2025, όμως κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει έξι αγώνες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here