Που βρίσκονται τα δύο ελληνικά τάνκερ που έχει καταλάβει το Ιράν

0
28

Τις θέσεις των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων, που έχουν καταληφθείαπό τις ιρανικές αρχές, γνωστοποίησε ο ιστότοπος TankerTrackers.com.

Το ελληνικό τάνκερ Prudent Warrior είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, ενώ το Delta Poseidon βρίσκεται βόρεια του νησιού Λαράκ, σύμφωνα με ανάρτηση του TankerTrackers.com στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση κατά των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε ακινητοποιήσει προηγουμένως τάνκερ υπό ιρανική σημαία, ενώ στην συνέχεια, οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το φορτίο πετρελαίου που αυτό μετέφερε, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον της Τεχεράνης.

Η Τεχεράνη κάλεσε την ελληνική πλευρά να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης, χωρίς την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

BREAKING: We have now once again located the hijacked Greek Suezmax tanker, DELTA POSEIDON (9468671). She is being held north of Larak Island at 26.91895° N, 56.38144° E. pic.twitter.com/TqE6rEZlH8

— TankerTrackers.com, Inc. (@TankerTrackers) June 2, 2022

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here