Πληθωρισμός: Εκτοξεύθηκε στο 9,4% τον Απρίλιο στην Ελλάδα

0
28

Δεν έχει τέλος η άνοδος του πληθωρισμού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη χώρα μας να εκτοξεύεται στο 9,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Τον Μάρτιο του 2022 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είχε ανέλθει στο 8,9% με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και στο 8% σύμφωνα με την Eurostat. Δεν αποκλείεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή να φτάσει το 10%, με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον Απρίλιο.

Ευρωζώνη: Πληθωρισμός 7,5%

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται στο 7,5% τον Απρίλιο του 2022, από 7,4% τον Μάρτιο σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια αναμένεται να καταγράψει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (38,0%, έναντι 44,4% τον Μάρτιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (6,4%, έναντι 5,0% τον Μάρτιο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,8%, έναντι 3,4% τον Μάρτιο) και υπηρεσίες (3,3%, έναντι 2,7% τον Μάρτιο).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here