Πλαφόν στο κέρδος σε καυσόξυλα και πέλλετ βάζει η κυβέρνηση

0
16

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους από την πώληση καυσόξυλων, πέλλετ και άλλων στερεών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα ψηφιστεί σήμερα.

Η ρύθμιση προβλέπει πως έως την 31η.12.2022, απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση στερεών καυσίμων κάθε είδους που χρησιμοποιούνται για θέρμανση χώρων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανα μονάδα όγκου ή βάρους, ανάλογα με τον τρόπο πώλησης, υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους της 1ης.11.2021».

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις πώλησης καυσόξυλων υποχρεούνται να δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές τα αποθέματα σε καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες και προσανάμματα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα τεχνητής έλλειψης στην αγορά.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως 15.1.2023 η προθεσμία περί ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ερωτύλος προβεβλημένος πολιτικός, που δεν έχει αφήσει όρθια από σταρλετίτσα μέχρι δεύτερη φωνή στα μπουζούκια, «είναι μπάμιας»!
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Είναι υποχρεωτικές από τον Οκτώβριο – Μάθε όσα χρειάζεται
Love Island: Οι παίκτριες που… ανεβάζουν τη θερμοκρασία
Οι Βαρδινογιάννηδες «είναι εδώ» στον Ελλάκτωρα και την Αττική οδό, ισχυροί σύμμαχοι του Ολλανδού!

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here