Παρεμβάσεις του Δήμου Ιλίου για μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών στους δρόμους

Προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιών στον Δήμο Ιλίου

0
1367

Από τον Δήμο Ιλίου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Ίλιον διαρκώς αναβαθμίζεται, καινούργιοι δρόμοι διαμορφώνονται και μετά την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου τμήματος της Λεωφόρου Θηβών, από την οδό Αγίου Νικολάου έως τη Λεωφόρο Φυλής, ο Δήμος Ιλίου υλοποίησε άμεσα παρεμβάσεις και δράσεις για την προστασία των μαθητών.

Συγκεκριμένα, προέβη αμέσως σε ενέργειες για τη διόρθωση των χρόνων των φωτεινών σηματοδοτών, τοποθέτησε ειδικές σημάνσεις για την ασφαλή διέλευση των παιδιών, κάλυψε τη δαπάνη από ιδίους πόρους για την πρόσληψη επιπλέον σχολικών τροχονόμων, που τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία και προχώρησε στην έκδοση ειδικού εντύπου με οδηγίες οδικής ασφάλειας, το οποίο διένειμε στα σχολεία, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, σε μαθητές και γονείς που εξυπηρετούνται διασχίζοντας τη Λεωφόρο Θηβών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά:

«Πράξαμε το αυτονόητο, προκειμένου τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να επιστρέφουν στο σπίτι τους με ασφάλεια. Ενεργήσαμε άμεσα και προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαστε στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε έμπρακτα, γιατί προτεραιότητά μας ήταν πάντα και θα παραμείνει η ασφάλεια των παιδιών.»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here