Παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης από την Πετρούπολη στον Δήμο Μάνδρας

0
1122

Ο Δήμος Πετρούπολης εκφράζει, για ακόμα μία φορά, τη θλίψη του για την τραγωδία που υπέστη ο λαός της Μάνδρας από τις πλημμύρες της 15ης Νοέμβρη.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος μας εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στέλνοντας οχήματα και προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Υδροφόρες, φορτηγό αποκομιδής μπαζών, καθώς και προσωπικό του Δήμου βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην περιοχή, συμβάλλοντας και ενισχύοντας την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αμεσότερη αποκατάσταση των τεράστιων προβλημάτων.
Σήμερα, ο Δήμος Πετρούπολης, παρουσία του Δημάρχου Βαγγέλη Σίμου, και των Αντιδημάρχων, Ανθής Ζορμπά και Μανώλη Δαλέντζα, παρέδωσε είδη ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον πετρουπολιώτικο λαό, ύστερα από το κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και των περιφερειακών και τοπικών αρχών για την εγκληματική πολιτική που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια, με κυρίαρχη την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων με ολοκληρωμένο και συνολικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής.
Γνωρίζουμε καλά ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται συνειδητά, ακριβώς γιατί δεν είναι κερδοφόρα για τους μεγαλοεργολάβους, παρότι είναι απαραίτητα για την προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων.
Εξάλλου, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 περιλαμβάνει μηδαμινά ποσά για αντιπλημμυρικά έργα, σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ενώ, αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με τα εκτελεστέα έργα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.
Δε μπορεί το 2017 με την εξέλιξη και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο λαός να χάνει την περιουσία του, να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.
Αυτό είναι το σημερινό σύστημα! Γι΄ αυτό, καλούμε τον λαό να διεκδικήσει έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικής προστασίας τώρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here