Πέθανε ο Sonny Barger, ιδρυτής των Hells Angels – Το μήνυμα που άφησε για μετά τον θάνατό του

0
59

Σε ηλικία 83 ετών, «χτυπημένος» από τον καρκίνο, πέθανε ο Sonny Barger, ιδρυτής των Hells Angels.

Η ζωή του ήταν γεμάτη παρανομίες, το όνομα του είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και «προστασίας».

Ο Sonny Barger φρόντισε να είναι ανατρεπτικός ακόμα και μετά το θάνατό του.

Aφού άφησε την τελευταία του πνοή, φρόντισε να δημοσιευθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο αποχαιρετούσε τα μέλη των Hells Angels αλλά και όλο τον κόσμο που τον «ακολουθούσε» στα 65 χρόνια που υπάρχει το συγκεκριμένο club.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lowride Mag (@lowridemag)

Sonny Barger: «Έζησα μια μακρά και καλή ζωή, γεμάτη περιπέτειες»

«Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου», ανέφερε μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Barger στο Facebook.

«Έζησα μια μακρά και καλή ζωή, γεμάτη περιπέτειες. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου. Αν και ήμουν δημόσιο πρόσωπο για δεκαετίες, έχω απολαύσει περισσότερο χρόνο με τα αδέλφια μου στο κλαμπ, την οικογένειά μου και στενούς φίλους. Να ξέρετε ότι «έφυγα» ειρηνικά μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο», είπε επίσης ο Barger.

«Αλλά να ξέρετε επίσης, ότι στο τέλος, ήμουν περιτριγυρισμένος από αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τη γυναίκα μου, τη Zorana, καθώς και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, μείνε πιστός, μείνε ελεύθερος και πάντα να δίνεις αξία στην τιμή», σημειώνει.

Ο Barger είχε διαγνωστεί με καρκίνο του ήπατος, τέταρτου σταδίου σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο του Fritz Clapp.

Ποιος ήταν ο Sonny Barger

Ο Sonny Barger μετακόμισε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όταν ήταν παιδί και αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή χαστούκισε έναν δάσκαλο, ενώ κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό στα 16 του χρόνια, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του, ωστόσο αποβλήθηκε το 1956, όταν ανακαλύφθηκε η απάτη του.

Ο Barger ίδρυσε τους Hells Angels το 1957.

Ο «φάκελός» τους περιελάμβανε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, επιθέσεις με όπλα, απαγωγές, διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμό, ενώ πέρασε αρκετό χρόνο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι Hells Angels έγιναν γνωστοί, σε όλο τον κόσμο, ως μια βίαιη συμμορία παρανόμων. Η θητεία του Barger στο τιμόνι των Hells Angels έληξε όταν πήγε στη φυλακή.

Πάντως, σε μια αυτοβιογραφία που δημοσιεύθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες, ο Barger είπε ότι οι Hells Angels δεν ήταν μια συλλογή από ακραίους, αντικοινωνικούς ποδηλάτες. Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι οι Hells Angels απολάμβαναν τις μοτοσυκλέτες τους και έκαναν «σκληρά πάρτι».

Ο Barger έγραψε ότι οι Hells Angels είχαν εξελιχθεί δραματικά από την ίδρυσή τους. Τη δεκαετία του 1950 μαζεύτηκαν για να οδηγήσουν μοτοσυκλέτες και να κάνουν πάρτι.

Στη δεκαετία του 1960 έγιναν γνωστοί ως «λέσχη εξέγερσης κατά της κουλτούρας» και την επόμενη δεκαετία οι Hells Angels εξελίχθηκαν σε οργάνωση συμμοριών.

Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 οι Hells Angels τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματα που έκαναν, αν και, όπως είχε πει ο Barger, «κάποια δεν τα κάναμε».

Σε ένα από τα βιβλία του, ο ιδρυτής των Hells Angers είχε αναφερθεί στους τέσσερις εθισμούς του. Ποιοι ήταν αυτοί; «Οι μηχανές, το ποτό, τα κορίτσια και τις καλές στιγμές» σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Sonny Barger εμφανίστηκε, επίσης, ως ηθοποιός, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Sons of Anarchy» και της ταινίας «Angels from Hell».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here