Πάτρα: Ο καθηγητής που θα λύσει τον «γρίφο» με τους 3 θανάτους – Όλες οι εξελίξεις

0
38

Το «θρίλερ» με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα συνεχίζεται, την ώρα που το βλέμμα όλων όσοι παρακολουθούν την υπόθεση είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πάντως, η λύση του μυστηρίου γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, θεωρείται από τους ειδικούς «θέμα ημερών».

Μία άγνωστη φαρμακευτική ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας προβληματίζει τους ειδικούς και η περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων θα δώσει απαντήσεις και για την ποσότητα του φαρμάκου που φέρεται να έλαβε η 9χρονη.

Τις αναλύσεις επεξεργάζονται έμπειροι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ο επιστήμονας, ο οποίος θα διευκολύνει ενδεχομένως τις εξελίξεις γύρω από τους τρεις «μυστηριώδεις» θανάτους στην Πάτρα, είναι ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ράικος, ο οποίος έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr, ο κ. Ράικος και οι συνεργάτες του αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η μικρή Τζωρτζίνα και υπολογίζεται ότι το πόρισμα θα είναι έτοιμο εντός της εβδομάδος.

Η εντολή από το εργαστήριο είναι ρητή να μην διαρρεύσει το παραμικρό.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα τύχουν θεσμικής αξιοποίησης και μόνο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ουσία στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας που προβληματίζει τους ειδικούς

Μία άγνωστη φαρμακευτική ουσία βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας όπου προβληματίζει τους ειδικούς.

Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την ώρα που τα μέχρι στιγμής ευρήματα αποκλείουν τα παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων.

Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, με τους γιατρούς να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ουσίες αυτές να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνίδιο θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αιτία θανάτου. Δείχνουν μια ουσία που προβληματίζει τους ειδικούς και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ζωτικά όργανα του οργανισμού της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here