5 ερωτήματα προς τον κ. Χατζηδάκη και προς το protagon.gr για το Πάρκο Τρίτση

1
1101

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, επισκέφτηκε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 το Πάρκο Τρίτση.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Είναι μάλιστα θετικό ότι ένας νέος υπουργός επισκέπτεται από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας του το Πάρκο Τρίτση.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Χατζηδάκης έγραψε στο twitter

 

Η εικόνα του Πάρκου Τρίτση είναι όντως απογοητευτική. Φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, χρόνια τώρα φωνάζουμε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο.

Χαιρόμαστε που ο κ. Χατζηδάκης είδε την εικόνα αυτή, έστω και λίγο καθυστερημένα. Ωστόσο προκύπτουν τα πιο κάτω ερωτήματα προς τον κ. Χατζηδάκη.

  1. Ποιος ευθύνεται κ. Χατζηδάκη για την άθλια κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση; Λίγο – πολύ από το tweet σας καταλαβαίνει κάποιος ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχουν οι “συλλογικότητες” που έχουν κάνει κατάληψη στο Πάρκο. Πάλι καλά που δε χρεώσατε αυτή την κατάσταση στο Ρουβίκωνα. Στο τσακ είσασταν.
  2. Ποια ήταν η στάση σας κ. Χατζηδάκη σαν κυβέρνηση από το 2004 έως το 2009 και από το 2012 έως το 2015; Καλό θα ήταν οι συνεργάτες σας να σας ενημέρωναν πως η εγκατάλειψη του Πάρκου, η δυσοσμία και η έλλειψη προσωπικού δεν είναι κατάσταση που προέκυψε τα τελευταία 2-3 χρόνια αλλά κατάσταση που χρονίζει από εποχής κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ποια μέτρα πήρατε για να μην στερέψει από πόρους και προσωπικό το Πάρκο Τρίτση;
  3. Ποιες είναι οι ευθύνες κ. Χατζηδάκη παραγόντων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι, περιφέρεια) που στήριζε η Νέα Δημοκρατία και ποιες ήταν οι προτάσεις τους για τη διάσωση του μεγαλύτερου πάρκου της Αττικής;

Διαβάσαμε επίσης ένα άρθρο του protagon.gr το οποίο στην ουσία “αναμασάει” την ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη.

Καταρχήν, να ενημερώσουμε το δημοφιλές μέσο ενημέρωσης ότι το Πάρκο Τρίτση βρίσκεται και στο Δήμο Ιλίου και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι δημοσιογραφία δε γίνεται με αναπαραγωγή tweets πολιτικών και με αναδημοσίευση φωτογραφιών από το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Αν θέλετε κύριοι του protagon.gr να μάθετε ποια είναι η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση, καλό είναι να ρωτήσετε του αρμόδιους φορείς (που μάλλον θα δηλώσουν αναρμόδιοι, ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο) αλλά και τις συλλογικότητες (ναι, αυτές που ρίξατε το ανάθεμα αναπαράγοντας τη σαχλαμάρα – επιτρέψτε μας τον όρο – του κ. υπουργού) που χρόνια μοχθούν και κάνουν αγώνα ενάντια στην εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση.

Υπάρχουν και προς το protagon.gr δύο ερωτήματα:

1. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σοβαρή έρευνα και ρεπορτάζ για το Πάρκο Τρίτση;

2. Είθισται σε ένα σοβαρό ρεπορτάζ να ζητιέται και κάποια αντίθετη γνώμη. Διαπιστώσατε εξ αποστάσεως (ίσως λειτουργώντας ως άτυπο γραφείο τύπου) ότι ο κύριος υπουργός έφριξε με αυτά που είδε. Γιατί δε ζητήσατε τη γνώμη κανενός μα κανενός αρμόδιου φορέα;

Κύριοι του protagon.gr, καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν απευθύνεστε στο κοινό των δυτικών προαστίων. Γιαυτό μάλλον και δεν μπήκατε στον κόπο να επισκεφτείτε ποτέ το Πάρκο Τρίτση και να κάνετε πραγματική έρευνα.

Μετά χαράς όποτε θελήσετε, μπορούμε να σας κάνουμε μια ξενάγηση.

1 COMMENT

  1. Δεν πανε επισκέπτες? …..Δεν κατοικουν ανθρωποι εκεί κοντά?
    Δεν είδε ουδείς τίποτα?
    Το αφείσανε να σαπίση? ”Αιλλινάρες” μου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here