Ο «χάρτης» των πληρωμών από e–ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 08/08 – 12/08

0
25

Το συνολικό ποσό των 54.7 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σε 49.600 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 08 – 12 Αυγούστου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e–ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Αναλυτικά:

Από τον e–ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

17.200.000€ σε 600 δικαιούχους, σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

14.000.000€ σε 36.000 δικαιούχους, για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
16.000.000€ σε 9.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
6.000.000€ σε 1.000 δικαιούχους, για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
1.000.000€ σε 3.000 μητέρες, για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Στις 05/08, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες παρόχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Συνταξιούχων e–ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) 2022 – 2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησης με τον πάροχο.

Ιδιαίτερα, για καταλύματα σε ΛέροΛέσβοΧίοΚω και τον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, έως δώδεκα διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.ά. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e–services) της ΔΥΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται 3 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Με το νέο πρόγραμμα, ενισχύεται περαιτέρω ο εσωτερικός τουρισμός και προστίθεται μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της ΔΥΠΑ.

Οι αυξημένες εφετινές τιμές επιδότησης αφορούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλισθεί μεγάλη συμμετοχή. Προσθέτως, για τον –μήνα αιχμής– Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η  αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here