Ο Πολωνός πρωθυπουργός “έδωσε” τρεις χώρες που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με Ρωσία

0
49

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι δεν δίστασε να κατονομάσει τρεις χώρες που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία. Πρόκειται για τις Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία. Μια ενέργεια που «υπονομεύει» τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση προς τη Ρωσία, όπως υποστήριξε.

«Η Πολωνία τονίζει με έμφαση την ανάγκη να περιοριστεί το εμπόριο των υδρογονανθράκων. Δυστυχώς, μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, αλλά και μικρότερες όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία, απέχουν από τον τερματισμό του εμπορίου με τη Ρωσία», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα καταφέρει να πείσει τους άλλους ηγέτες στις Βρυξέλλες για την οπτική της χώρας του.

Μάλιστα, η γνώμη του είναι ότι θα πρέπει να επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις. «Αυτοί που θεωρούν ότι απαιτούνται εντατικές κυρώσεις εδώ και τώρα έχουν δίκιο. Ο αντίκτυπος των κυρώσεων σε μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο στάδιο είναι σίγουρα σημαντικός, όμως δεν επηρεάζει τις αποφάσεις της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, εδώ και τώρα», τόνισε, καταλήγοντας ότι είναι σημαντικό να είναι κοινή η προσέγγιση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για το ζήτημα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here