Ο κακοφορμισμένος οδικός άξονας Πατρών-Πύργου, ο ΟΣΕ και το μεταφορικό έγκλημα

0
29

Ο νομός Ηλείας, ίσως ο πιο παραγωγικός της χώρας, στον οποίο ανήκει και η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία, είναι ταυτόχρονα ο πιο εγκαταλελειμμένος της χώρας, σε σχέση με το οδικό του δίκτυο και γενικά το μεταφορικό του δίκτυο, καθώς στερείται και ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου και ενός απαραίτητου για τις μεταφορές προϊόντων σιδηροδρομικού δικτύου και αεροδρομίου, που θα απογείωνε την επισκεψιμότητα τουριστών κυρίως, αλλά όχι μόνον.

Την ιστορία, λίγο πολύ την γνωρίζετε με το πήγαινε έλα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, σχετικό με την κατασκευή του οδικού άξονα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, αλλά – προσέξτε – ακόμα κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα, αν το έργο θα επεκταθεί και προς την Αρχαία Ολυμπία. Μόλις προχθές η ηγεσία της “Ολυμπία Οδός” (που έχει κατασκευάσει και την Κορίνθου-Πατρών) στην οποία ανατέθηκε τελικά το έργο ως επέκταση, ανέφερε ότι μόλις το 3,5% περίπου του όλου έργου έχει γίνει.

Φορείς, καλλιεργητές και κάτοικοι του νομού που αναμένουν πως και πως την κατασκευή του νέου άξονα, φοβούνται ότι θα πάρει και πάλι χρόνια να γίνει, πολύ περισσότερο αν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις. Ήδη η νέα κοινοπραξία, ζήτησε οικονομική αναπροσαρμογή των όρων της σύμβασης, γεγονός που προϊδεάζει και για εκτίναξη του κόστους και για επιμήκυνση (sic) του χρόνου παράδοσης. Ούτε γιοφύρι της Άρτας να ήταν…

Στον ίδιο νομό, εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση του νομού με την Πάτρα, με αποτέλεσμα σε έναν κατεστραμμένο παλαιό δρόμο να συνωστίζονται φορτηγά και Ι.Χ. στην ίδια μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με πάρα πολλά τροχαία, ακόμα και θανατηφόρα κάθε χρόνο. Κανένας υπεύθυνος δε, δεν φρόντισε στη σύμβαση με τους Ιταλούς που πήραν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να θέσει όρο την επαναφορά του τρένου

Θέλετε και το πιο ωραίο. Τώρα, που άρχισε η κατασκευή του νέου άξονα, τώρα και ας ήταν απαίτηση δεκαετιών, άρχισαν σε μεγάλο μέρος του παλαιού δικτύου να κάνουν εργασίες ανακατασκευής! Όχι ότι είναι κακό, κάθε άλλο, αλλά η σημειολογία και οι συμπτώσεις χρήζουν…ψυχιατρικής ανάλυσης, πέραν του πως και γιατί και σε ποιους ανατέθηκε η ανακατασκευή, για την οποία υπάρχει ένα όργιο φημών.

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο με τον Μάριο Μπαλοτέλι «τύφλα» στο μεθύσι έξω από μπαρ στην Ελβετία κάνει τον… γύρο του κόσμου
Μάικλ Τζόρνταν: 10,1 εκατ.$ για την εμφάνιση που φορούσε στους τελικούς του NBA το 1998
Η κοινωνική αναλγησία της «κρατικής» ΕΥΔΑΠ εν μέσω κρίσης κόβει το νερό σε φτωχούς, γέρους και παιδιά για χρέος 100 ευρώ!
Η Washington Post δημοσιεύει γράμματα Ρώσων στρατιωτών που εγκαταλείπουν την Ουκρανία-Αρνούνται να υπηρετήσουν

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here