Ουκρανία: Τουλάχιστον 300 νεκροί από την βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου

0
42

Τραγικός είναι ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από τη βομβιστική επίθεση στις 16 Μαρτίου στο θέατρο της Μαριούπολης. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το δραματικό θέατρο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στις 16 Μαρτίου και μέσα σε αυτό υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Authorities in #Mariupol report that the bombing of the Drama Theater by a #Russian plane killed about 300 people. pic.twitter.com/5k2myuVFa4

— NEXTA (@nexta_tv) March 25, 2022

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο της Μαριούπολης, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη πόλη.

Breaking: Videos show a destroyed Mariupol theater that Ukrainian officials say sheltered hundreds of civilians.
Information about victims was not yet known, officials said.
They blamed Russia for the attack.https://t.co/CQH6yzbtCt pic.twitter.com/eR8FqyAI6E

— Cliff Levy (@cliffordlevy) March 16, 2022

Πηγές δήλωσαν ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

New video shows the aftermath of last week’s Russian airstrike on a theatre-turned-shelter in Mariupol, Ukraine, which reportedly claimed the lives of around 300 people. @NewDay‘s @JohnBerman is joined by @AsamiTerajima, reporter for The Kyiv Independent, to discuss the footage. pic.twitter.com/mPVLVlS5Vn

— CNN (@CNN) March 25, 2022

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι οποίες να επιχειρούν στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης, επισημαίνει ο «Guardian», υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από αεροπλάνο, παρότι η λέξη «ΠΑΙΔΙΑ» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στο έδαφος.

Εικόνες από το θέατρο της Μαριούπολης, όπου χιλιάδες άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο, πριν βομβαρδιστεί.

Σημειώνεται ότι σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, αναφερόμενη στη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ότι το Κίεβο ελπίζει να ανοίξει σήμερα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη αυτή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here