Ουάσινγκτον: Ο Άγγελος Τσακόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο «ηγέτης»

0
44

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ευεργέτης της ελληνικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άγγελος Τσακόπουλος, τιμήθηκε με το βραβείο «ηγέτης» για την πολυετή προσφορά του, στο πλαίσιο του 4ου Southeast Europe & East Med Forum που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εφημερίδα «Καθημερινή» και το Ελλήνο – Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας στην Ουάσιγκτον, για την πρωτοβουλία “Hellas and Diaspora – The Future”.

Το βραβείο απένειμε η τέως Πρόεδρος της Βουλής της Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι, η οποία τόνισε ότι «είμαστε όλοι Έλληνες, ποιητικά μιλώντας. Όμως, σε όρους δημοκρατίας, πραγματικά είμαστε. Ο Άγγελος Τσακόπουλος είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου, έκανε την Αμερική, “περισσότερο Αμερική”». Ακόμη, μίλησε για τη διασπορά και πώς προσφέρει στην Αμερική, καθώς και τη διακομματική εκτίμηση στο πρόσωπο του Τσακόπουλου, ενώ, αναφέρθηκε και στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο.

Για τον Άγγελο Τσακόπουλο και το έργο του, μίλησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζoρτζ Τσούνης.

Μήνυμα της Αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, εκφώνησε η Αντί – Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και κόρη του Άγγελου Τσακόπουλου, Ελένη Κουναλάκη. Στο μήνυμα, η κ. Χάρις ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ευγνώμων για τις προσπάθειες του Άγγελου Τσακόπουλου στην ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και την ακλόνητη αφοσίωσή του, στα ελληνικά ιδεώδη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος, που τόνισε ότι «αποτελεί ένα νέο, μεγάλο ξεκίνημα στις σχέσεις της ελληνικής διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες με το εθνικό κέντρο»· ο Διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος ανέφερε πως «το βραβείο θεσμοθετήθηκε με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού να έρθουν πιο κοντά με την πατρίδα, βραβεύοντας ανθρώπους που υπήρξαν αληθινά πρότυπα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, με τον Άγγελο Τσακόπουλο να είναι η προφανής επιλογή»· και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελλήνο – Αμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, που σημείωσε ότι «η ηγεσία δεν αφορά μόνο με τη δράση, αλλά και την έμπνευση των άλλων προς αυτή. Κατά αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε πάντα και συνεχίζει να το κάνει, ο Άγγελος Τσακόπουλος».

Στην ομιλία του, ο κ. Τσακόπουλος ανέδειξε την αξία της παιδείας, τα ιδανικά της ελληνικής φιλοσοφίας, ενώ, στάθηκε και στη σημασία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματικούς συμμάχους, όπως η Ελλάδα.

Τέλος, μηνύματα έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου· ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης· o τέως Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας· ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 50άχρονο – Δείτε βίντεο
Ποιοι είναι τελικά οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο; – Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες
ΑΑΔΕ: Άρχισε «σαφάρι» για τη φοροδιαφυγή
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Χιόνια μέχρι το απόγευμα στην Αθήνα

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here