Οι Τούρκοι διεκδικούν το κοκορέτσι: «Δεν θα το αφήσουμε στα χέρια των Ελλήνων!»

0
69

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδα «Aksam» για το… κοκορέτσι πολλά τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το φλέγον ζήτημα: Το κοκορέτσι τελικά ανήκει στην Ελλάδα ή την Τουρκία;

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, σημείωσε πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Show TV, ασχολήθηκε το Σαββατοκύριακο με το… κοκορέτσι – ως διάλειμμα από τη σκληρή θεματολογία του προηγούμενου διαστήματος και διερωτήθηκε αν αυτό ανήκει στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε το εξής:

«Μετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Ο Μανώλης Κωστίδης σχολίασε πως το κοκορέτσι στην Τουρκία φτιάχνεται διαφορετικά, μόνο με έντερα, και σερβίρεται ψιλοκομμένο μέσα σε ψωμί με μπόλικο πιπέρι.

Η τηλεόραση του Show TV παρουσίασε και ρεπορτάζ από ανυποψίαστους Τούρκους πολίτες που τους ρωτούσε για το θέμα: «Τους προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τώρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

Ακόμα ένας πολίτης ανέφερε: «Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του», ενώ τρίτος είπε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει από τους προγόνους μας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here