Οι πέντε πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

0
42

Ο ευρωπαϊκός νότος μονοπωλεί τις πιο ηλιόλουστες πόλεις στην Ευρώπη, με την Ιταλία και την Ισπανία να μην έχουν αντίπαλο.

Η μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών Holidu, υπολόγισε τον μέσο όρο των ωρών ηλιοφάνειας ανά μήνα, στις 300 πολυπληθέστερες πόλεις της Ευρώπης, με βάση τα δεδομένα του World Weather Online. Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες:

No5: Μεσσίνα, Ιταλία

Με μέσο όρο 345 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Σικελίας έρχεται πέμπτη στην κατάταξη. Δεν είναι μόνο ηλιόλουστη, έχει και μακρά ιστορία. Ιστορικές μάχες, τεράστιες πυρκαγιές και καταστροφικοί σεισμοί έχουν αφήσει το στίγμα τους στο αστικό τοπίο.

Νο4: Μάλαγα, Ισπανία

Η ιδιαίτερα δημοφιλής πόλη στους τουρίστες μετρά κάτι παραπάνω από 345 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μήνα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων: εκκλησίες, μουσεία, αλλά και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Όσοι αναζητούν χαλάρωση, μπορούν να την βρουν σε κάποια από τις πολλές παραλίες, είτε το Montes de Málaga, ένα φυσικό πάρκο 5.000 εκταρίων μέσα από το οποίο ρέει ο ποταμός Río Guadalmedina.

No3: Μούρθια, Ισπανία

Στη νοτιοανατολική Ισπανία βρίσκεται η τρίτη πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης. Με μέσο όρο 346 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα οι θερμοκρασίες στη Μούρθια χτυπούν συχνά κόκκινο. Ως εκ τούτου η ακτή Costa Cálida προσφέρεται για δροσερές αποδράσεις. Το ακρωτήριο του Manga del Mar Menor ή οι όρμοι της Καρθαγένης αποτελούν πόλους έλξης τουριστών. Ιδιαίτερη δημοφιλής η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη.

No2: Κατάνια, Ιταλία

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κατάνια, στην Σικελία, με 347 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο τον μήνα. Χάρη στη μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσελκύοντας πλήθος τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της πόλης με την Piazza del Duomo ή το Palazzo degli Elefanti. Η Playa di Catania είναι επίσης δημοφιλής.

No1: Αλικάντε, Ισπανία

Η πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης βρίσκεται στην Ισπανία. Με μέσο όρο 349 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα, το Αλικάντε είναι το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν τον ήλιο. Ακτές και παραλίες, αλλά και μια γοητευτική παλαιά πόλη και ιστορικά κτίρια κάνουν το ταξίδι μοναδικό. Όποιος βρεθεί στο Αλικάντε πρέπει να δοκιμάσει τα παραδοσιακά πιάτα με ρύζι, όπως Arroz Negro, μαύρο ρύζι με καλαμάρια.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here