Οι εκλογές στο τέλος της θητείας επαναφέρουν στα αρχικά πλάνα την Αττική οδό *Bella (Macquarie) Ciao *Τελικά ο «Χόχο» ήταν μπροστινός ή πισινός; *Εισηγμένος ισχυρός όμιλος τροφίμων, έχει προσεγγίσει μέσω τράπεζας, συμπληρωματική εισηγμένη για εξαγορά *Τράπεζα Πειραιώς και Farallon έχουν συμφωνήσει για κοινή πορεία και περαιτέρω επενδύσεις στην υγεία *Οι επαφές με 3 επαρχιακά νοσηλευτικά ιδρύματα για να γίνει ο όμιλος ανταγωνιστικός εκείνου της CVC *Η νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού για δημιουργία πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου *Attica bank: Την …κάνει με ελαφρά πηδηματάκια η Ellington, στο κατακόρυφο οι ανησυχίες ΤτΕ, ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ!

0
36

*** Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι η ιδέα μου, ίσως πάλι είμαι επηρεασμένος από το Casa de papel και νομίζω ότι ακούω από το …λιμάνι να έρχεται ο ήχος του Bella Ciao! Όχι, δεν είναι σκέτο Bella ciao! Είναι Bella Macquarie Ciao! Αφού προφανώς άλλος έρχεται πρώτος (First στα Αγγλικά)!!!

Τελικά ο Χόχο ήταν μπροστινός ή πισινός;

Οφείλω να ομολογήσω ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει αν αυτός ο Χόχο, «ταμίας» μια φορά κι έναν καιρό του Μπένι, κολλητός και ομοτράπεζος του Λιγνάδη, γλείφτης πρώην μεγαλοτραπεζίτη και Φιλιππινέζα της συζύγου του, επίδοξος προικοθήρας πρώην ευτραφούς κληρονόμου και γελωτοποιός μεγάλης οικογένειας  ήταν μπροστινός ή πισινός! Οι απόψεις, να ξέρετε, διίστανται…

Η νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού για δημιουργία πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ειδικά στη βιομηχανία, έναντι αποζημίωσης!

*** Μια νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται σήμερα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.Κεντρική ιδέα της πρότασης-παρέμβασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού, για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου ειδικά στη βιομηχανία, έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

*** Με δεδομένο ότι πλέον οι ροές φυσικού αερίου περιορίστηκαν δραστικά στο 20%, αντιλαμβάνεστε ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι και η Ευρώπη στο σύνολό της – πλην Ουγγαρίας, σημειώστε το και Σερβίας που τροφοδοτείται μέσω Ουγγαρίας – θα πληρώσει τα επίχειρα των επιλογών της, αυτών που χωρίς προετοιμασία και περίσκεψη υιοθέτησαν ή αποφάσισαν υπό το βάρος υπερατλαντικών πιέσεων

*** Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πρόταση που θα κατατεθεί χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Μόλις στο χθεσινό σχόλιο έκανα σχετική αναφορά για την “επόμενη ημέρα”, αν η διακοπή ροής φ.α. είναι οριστική και πλήρης και το τι θα κάνει η χώρα μας, πως θα αντιδράσει. Στη βιομηχανία. λοιπόν, είναι πρόβλημα μία οριζόντια διακοπή κοινή διακοπή, απλούστατα γιατί άλλες είναι οι ώρες παραγωγικής αιχμής για την κάθε μία εξ αυτών.

Στα υψηλά ο πληθωρισμός, (12%) τον Ιούνιο, στα χαμηλά των τελευταίων 12 ετών η ανεργία (12,5%)!

*** Για την Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός, με τον σχετικό δείκτη τον Ιούνιο στο 12,0%. Προσέξτε, όμως. Ο πυρήνας του πληθωρισμού, πλην ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε στο 6% (!) τον Ιούνιο από 3,7% τον Μάιο, γεγονός ιδιαίτερο ανησυχητικό και καθοριστικό για τη συνέχεια. Από την άλλη, η πορεία της ανεργίας είναι ενθαρρυντική με το ποσοστό της να ακολουθεί καθοδική πορεία και διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στο 12,5% του εργατικού δυναμικού (χαμηλό 12 ετών). Το πρόβλημα όμως και εδώ είναι πως πλησιάζουμε το ύψος της λεγόμενης διαρθρωτικής ανεργίας, η οποία είναι πιο δύσκολο να μειωθεί.

*** Βέβαια, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά το φθινόπωρο, όταν το μεγάλο κύμα του τουρισμού εκλείψει και οι τωρινές θέσεις εργασίας μειωθούν δραστικά, επαναφέροντας νομοτελειακά τους σχετικούς δείκτες σε ανοδική τροχιά

Οι εκλογές στο τέλος της θητείας επαναφέρουν στα αρχικά πλάνα την Αττική οδό! Οι ανατροπές, οι συζητήσεις, οι εργολάβοι και υπεργολάβοι!

*** Η απολυτότητα του πρωθυπουργού, να μην κάνει εκλογές το φθινόπωρο ούτε και ανασχηματισμό πριν ή μετά τη ΔΕΘ, αλλάζει πολλά δεδομένα στην αγορά και ανατρέπει σχέδια και προγραμματισμούς. ειδικά στον τομέα των παραχωρήσεων και των μεγάλων έργων.

*** Από μετέχοντα στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό, μαθαίνω ότι μετά το αρχικό μούδιασμα και το ότι το είχαν πάρει απόφαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πως πάει πίσω η δημοπράτηση, τώρα επανέρχονται στα αρχικά τους πλάνα

*** Επίσης, μαθαίνω ότι έχουν αρχίσει κρυφές και άτυπες διαβουλεύσεις, όχι μόνο μεταξύ των κυριότερων διεκδικητών, αλλά και μεταξύ των (πολλών) εργολάβων και υπεργολάβων. Η εξειδίκευση μάλιστα κάποιων από αυτούς σε συγκεκριμένες εργασίες, τους καθιστά απαραίτητους για κάθε κοινοπραξία, οπότε, το έδαφος είναι ανοιχτό για διεργασίες και άτυπες συμφωνίες των ισχυρών με τους μικρότερους σε ισχύ ή και αντιστρόφως. Προφανώς, έχουμε να δούμε πολλά “γυρίσματα”, πιθανόν και συμπτύξεις μέχρι το τέλος

Εισηγμένος ισχυρός όμιλος τροφίμων, έχει προσεγγίσει μέσω τράπεζας, συμπληρωματική εισηγμένη για εξαγορά!

*** Ισχυρός όμιλος τροφίμων, ο οποίος έχει ενισχύσει ιδιαίτερα τη θέση του στην εγχώρια αγορά με εξαγορές, μαθαίνω ότι σκέφτεται σοβαρά την επέκτασή του σε συγγενικό κλάδο, το οποίο δεν καλύπτει και αναγκάζεται να συνάπτει συμφωνίες με τρίτους, έχοντας μία κάποια εξάρτηση από προμηθευτές.

*** Στο πλαίσιο αυτό έχει προσεγγίσει την τράπεζα, με την οποία η εταιρεία-στόχος έχει συναλλαγές και η οποία εταιρεία συμπληρώνει ιδανικά τον στόχο πλήρους καθετοποίησης δραστηριοτήτων του ενδιαφερόμενου ομίλου. Η εταιρεία-στόχος, προσθέτω, είναι εισηγμένη, όπως φυσικά και ο ισχυρός όμιλος τροφίμων. Αυτά προς το παρόν…

Τράπεζα Πειραιώς και Farallon έχουν συμφωνήσει για κοινή πορεία και περαιτέρω επενδύσεις στην υγεία, με αφορμή το deal Euromedica – Ερρίκος Ντυνάν! Οι επαφές με 3 επαρχιακά νοσηλευτικά ιδρύματα και το σκανάρισμα στην αγορά γιατρών για να γίνει ο όμιλος ανταγωνιστικός εκείνου της CVC!

*** Το deal μεταξύ του Ερρίκος Ντυνάν και της Euromedica, ανοίγει ασκούς και για άλλες ανακατατάξεις στο χώρο της υγείας, καθώς η δεύτερη συνδέεται με δεκάδες εργαστήρια σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν τη νέα συνεργασία. Άλλωστε πολλά από αυτά είχα δεχτεί προτάσεις από άλλους ομίλους, όταν η Euromedica επί Λιακουνάκου παρέπαιε, πριν περάσει ολοκληρωτικά στο Farallon

*** Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από τα υψηλά (ιατρικά) κλιμάκια του Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζα Πειραιώς και Farallon, έχουν ήδη συμφωνήσει γα κοινή πορεία και περαιτέρω επενδύσεις στην υγεία. Για το λόγο αυτό έχουν έρθει σε επαφές με τρια (3) επαρχιακά νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία δεσπόζουν στις περιοχές τους, με στόχο αρχικά τη συνεργασία σε ιατρικό επίπεδο και σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη μετοχική συνεργασία, με την απόκτηση πλειοψηφικών πακέτων από τον νέο ισχυρό όμιλο.

*** Ταυτόχρονα δε γίνεται μία ευρεία ακτινογραφία στην αγορά γιατρών και ειδικοτήτων, ώστε να καταστεί ο όμιλος πλήρως ανταγωνιστικός των άλλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, όπου πρωταγωνιστεί, ως γνωστόν, το fund της CVC του Φωτακίδη.

Attica bank: Την …κάνει με ελαφρά πηδηματάκια η Ellington, στο κατακόρυφο οι ανησυχίες ΤτΕ, ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ!

*** Εξελίξεις αναμένονται στην Attica Bank, καθώς οι αρχικοί σχεδιασμοί – σας το είχαμε πει από νωρίς – δυστυχώς ούτε βγαίνουν ούτε περπατάνε. Οι ανησυχίες στην κυβέρνηση, στο ΤΧΣ και στην Τράπεζα Ελλάδας βρίσκονται στο κατακόρυφο, όπως και στο ΤΜΕΔΕ , το ταμείο των Μηχανικών. Για την Elligton, δεν ξέρω αν έχει διάθεση και δυνάμεις φυσικά να συνεχίσει. Νεότερα πολύ σύντομα και όπως πάντα όχι μόνον έγκαιρα, αλλά και έγκυρα.

*** Αυτά και για σήμερα, προσοχή μόνο στις πυρκαγιές και στον καύσωνα πλέον, αφού το πολιτικό θερμόμετρο φαίνεται να πέφτει αισθητά και οι όποιες εξελίξεις να μεταφέρονται για τις αρχές του φθινοπώρου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here