Οι αγορές μετοχών της ΔΕΗ από την BC Partners, και οι φήμες για πανίσχυρη επιχειρηματική οικογένεια από πίσω * Η αγορά του 50% του Alpha από την Μότορ Όιλ, οι  ξένοι θεσμικοί και οι βλέψεις για το 10% των μετοχών *Όταν ο πρέσβης υπερδύναμης πήγε να χρεώσει 11.000 ευρώ το κεφάλι, τους καλεσμένους, επιχειρηματίες και παράγοντες, στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας *Το διπλωματικό ατόπημα και η αποπομπή του «νταραβεριτζή με τα μαύρα ράσα» *Νέος νταραβεριτζής στην Πόλη: «Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει» * Ένα κουίζ για βαθιά μυημένους στα άδυτα των υπόγειων επιχειρηματικών διαδρομών *Το Action 24, ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης, το δάνειο της Proton με collateral τις μετοχές, οι διαπραγματεύσεις Παναγιωτάκη – Μπακοκαυμενάκηδων και ο ρόλος PQH και ΤτΕ!

0
42

Όπως μαθαίνω, ακούω αλλά και διαβάζω σε παρασκηνιακές στήλες, στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η BC Partners του Ν. Σταθόπουλου, ενδεχομένως δια μέσω της United media και του περίφημου Σέρβου Τσόλακ, που ως γνωστόν (δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και είμαστε άλλωστε οι μόνοι που το γράψαμε, χωρίς να διαψευστεί) απέκτησε τον έλεγχο μέσω της Primos media του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από την Μότορ Όιλ, της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αντί του ποσού των 41 εκατ. ευρώ, αγοράζει μέσω χρηματιστηρίου μετοχές της ΔΕΗ!

Και επειδή η BC Partners είναι private equity fund και όχι τυπικός θεσμικός επενδυτής όπως πχ η Capital, η Fidelity ή η Blackrock, είναι προφανές ότι αν αγοράζει, δεν το κάνει κερδοσκοπικά, ούτε για να καταγράψει χρηματιστηριακές υπεραξίες!

Υπό το πρίσμα αυτό, με αφορμή τις πληροφορίες και δημοσιεύματα ότι το fund του Ν. Σταθόπουλου, με το γνωστό πάθος για το μπάσκετ, αγοράζει μετοχές της ΔΕΗ, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ίσως προβαίνει στις αγορές αυτές για λογαριασμό μεγάλης και πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να χτίσει θέση στη ΔΕΗ και να αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 10% των μετοχών!

Φυσικά η φήμη αυτή δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί, ακόμη και αν ισχύει! Το γεγονός ωστόσο είναι – και μένουμε σε αυτό- πως η ΔΕΗ έχει μπει ξανά στο κάδρο των θεσμικών επενδυτών (πχ CVC)  αλλά και ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και κορυφαίων funds που διαβλέπουν μια μεγάλη προοπτική για την κορυφαία ενεργειακή επιχείρηση της χώρας!

Όταν ο πρέσβης υπερδύναμης πήγε να χρεώσει 11.000 ευρώ το κεφάλι, τους καλεσμένους, επιχειρηματίες και παράγοντες, στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας! Το διπλωματικό ατόπημα και η αποπομπή του «νταραβεριτζή με τα μαύρα ράσα»!

Μαθαίνω ότι, μείζον εσωτερικό διπλωματικό ζήτημα δημιουργήθηκε με πρέσβη υπερδύναμης στην Αθήνα, που παρολίγον να του κοστίσει ακόμη και την θέση του!!! Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρέσβης διοργάνωσε προ ολίγου καιρού απογευματινό κοκτέιλ γνωριμίας στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας με προσκεκλημένους επώνυμους επιχειρηματίες και παράγοντες της ελληνικής σκηνής! Το γεγονός αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό, καθώς διανεμήθηκαν – επιλεκτικά είναι η αλήθεια- φωτογραφίες από την εκδήλωση στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας!

Εκείνο ωστόσο που δεν έγινε γνωστό είναι ότι ο πρέσβης, κατόπιν παραίνεσης των στενών του συμβούλων με τα «μαύρα ράσα», που πλέον είναι μόνο νταραβεριτζήδες και όχι ιερείς, θέλησε να χρεώσει την κάθε πρόσκληση με το ποσόν των 11.000 ευρώ!!!

Το γεγονός αυτό, μόλις έγινε αντιληπτό από τους αξιωματούχους της πρεσβείας και τα πρόσωπα – κλειδιά της υπερδύναμης, σήμανε συναγερμό, καθώς η πρόσκληση αντί χρηματικού αντιτίμου, είναι παράνομη βάσει πρωτοκόλλου αλλά και των νόμων της μεγάλης χώρας, όταν πραγματοποιείται από δημόσιο ή διπλωματικό αξιωματούχο σε κρατικό έδαφος! Και η πρεσβευτική κατοικία θεωρείται επίσημο κρατικό έδαφος! Θα μπορούσε δηλαδή η πρόσκληση να γίνεται επί πληρωμή σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο, ή σε συνεδριακό χώρο, αλλά ποτέ στην πρεσβεία ή στην κατοικία του πρέσβη!

Εντέλει το διπλωματικό ατόπημα αποφεύχθηκε στο παραπέντε και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα κοκτέιλ τους στον πανέμορφο και δροσερό κήπο του πρέσβη, χωρίς να πληρώσουν 11.000 ευρώ το κεφάλι, ο οποίος την τελευταία στιγμή γλύτωσε στην κυριολεξία την καρατόμηση και την επιστροφή στην πέραν του Ατλαντικού κατοικία του!

Αντιθέτως, την απόσυρση από την Ελλάδα και επιστροφή στην υπερδύναμη, δεν γλύτωσε ο «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα», η απουσία του οποίου από την εκδήλωση στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας υπήρξε παραπάνω από εμφανής, προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά!

Βεβαίως έδωσε το «παρών» η διάδοχη κατάσταση! Αλλά αυτή είναι μια ιστορία – για γέλια και για κλάματα- με την οποία θα ασχοληθούμε διεξοδικά προσεχώς…

Νέος νταραβεριτζής στην Πόλη! «Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»! Ένα κουίζ για βαθιά μυημένους στα άδυτα των υπόγειων επιχειρηματικών διαδρομών!

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά η Πόλη απέκτησε νέο «νταραβεριτζή»! «Όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» που λέει σοφά η πιάτσα, για τον διαχρονικό και με εμπειρία – παρουσία πολλών χρόνων «παράγοντα» της επιχειρηματικής – και όχι μόνο- ζωής του τόπου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από όλα τα μεγάλα deals, καθοδηγεί πρόσωπα και καταστάσεις και δρομολογεί κάθε τύπου συμφωνίες! Μου λένε ότι αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο των καιρών που παρασκηνιακά κινεί τα νήματα και κατευθύνει νομοτελειακά τις εξελίξεις!
Ποιος είναι ο «παράγοντας» που ενώ επί πολλά χρόνια ήταν απλώς διεκπεραιωτής πανίσχυρων συμφερόντων, εσχάτως έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστής;

Το Action 24, ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης, το δάνειο της Proton με collateral τις μετοχές, οι διαπραγματεύσεις Παναγιωτάκη – Μπακοκαυμενάκηδων και ο ρόλος PQH και ΤτΕ!

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αλλά και επειδή μεγάλωσα πια για να ανέχομαι τον κάθε τυχάρπαστο, «τοκιστή και σουλατσαδόρο» να το παίζει «τιμητής των πάντων» και με θράσος χιλίων πιθήκων να αυθαδιάζει και να απειλεί, γιατί δυστυχώς εκεί φθάσαμε, προ της σκληρής και αναπόφευκτης αλήθειας που επικρέμαται, ρωτάμε ευθέως και χωρίς περιστροφές:
Τι ενέργειες έχουν κάνει (και ΑΝ!!!) και σε τι πράξεις (αναγκαστικής εκτέλεσης) έχουν προβεί η Τράπεζα της Ελλάδος και η PQH, ειδική εταιρία ενιαίας εκκαθάρισης 17 τραπεζών, μεταξύ των οποίων Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Proton, Probank, FBB, Πανελλήνια και άλλες, προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Δημοσίου όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που περιήλθαν στην Bad bank και έχουν την ώρα τούτη «καταπατηθεί», απεμποληθεί ή πέρασαν διά της πλαγίας σε χέρια τρίτων «επιχειρηματιών»!!!
Να μας πει λοιπόν η PQH (μεταξύ άλλων γιατί θα επανέλθουμε) τι έχει πράξει σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24!!! Σε ποιον ανήκε! Από ποιον αγοράστηκε; Με ποια χρηματοδότηση; Αληθεύει ότι το κανάλι απέκτησε ο φυγόδικος επιχειρηματίας Π. Κυριακίδης με δάνεια ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Proton bank για τις σχέσεις με την οποία πολλοί κυνηγήθηκαν και πολλοί προφυλακίστηκαν; Αληθεύει ότι ο Π. Κυριακίδης έβαλε collateral στην Proton bank τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού; Ναι ή όχι;
Πως λοιπόν πέρασε, μέσω ποιας διαδικασίας, το Action 24 στην ιδιοκτησία του θεατρανθρώπου, (τα θέατρα της Τρ. Πειραιώς επί της Βουκουρεστίου) προσωπικού φίλου του Λιγνάδη, Διονύση Παναγιωτάκη; Πλήρωσε ο Παναγιωτάκης τα οφειλόμενα προς την Proton bank δάνεια στην PQH; Και αν όχι, σε τι ενέργειες και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης προέβη η Ειδική Εταιρία Εκκαθάρισης, υπό την Εποπτεία της ΤτΕ;
Καλούμε λοιπόν τις πάσης φύσης Αρχές να μας απαντήσουν και να ξεδιαλύνουν άπαξ και δια παντός την ομιχλώδη αυτή υπόθεση, πως ένας θεατρικός επιχειρηματίας, με τι κεφάλαια, απέκτησε την κυριότητα ενός τηλεοπτικού σταθμού, οι μετοχές του οποίου είχαν δοθεί εγγύηση στην Proton για δάνεια 10 εκατ. ευρώ!
Και να μας πει η PQH πως διασφάλισε τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία που πέρασαν στον έλεγχο και τη διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδος! Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο εν λόγω θεατρικός επιχειρηματίας φέρεται να πώλησε το Action 24 στους Μπακοκαυμενάκηδες αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 10 εκατ. ευρώ, αποκομίζοντας προφανώς πολύ μεγάλες υπεραξίες!
ΥΓ 1. Επειδή κάποιος αναφέρεται σε «πλασιέ», να τον ρωτήσουμε αν θυμάται με τη σειρά που παραθέτουμε τα ονόματα: Ευαγγ. Βενιζέλος, Πέτρος Κυριακίδης, Μιχάλης Σάλλας, Όμιλος Λάτση, εφοπλιστής Καραγιώργης, ξενοδόχος Μήτση, Λιγνάδης! Αν δεν θυμάται, θα φροντίσουμε τις υποθέσεις αυτές, μία – μία, να τις θυμηθεί…

ΥΓ 2. Πράγματι πέριξ του Φάρου Ψυχικού περιφέρονται διάφοροι «πλασιέ» τύπου Τράγκα, προικοθήρες, «αρπακτικά» και ανεπάγγελτοι για τη δράση των οποίων έχουν ασχοληθεί κατά το παρελθόν οι Αρχές! Πού κινούνται με λιμουζίνες κάθονται αναπαυτικά στο πίσω κάθισμα και τους ανοίγει ο οδηγός (με το καπέλο) την πόρτα! Αυτά τα ολίγα προς το παρόν …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here