Ντοκουμέντο από την δολοφονία του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου

0
33

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο Γιώργος Μήτσου έπεφτε νεκρός στο βενζινάδικό του στον Γέρακα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον 38χρονο να έχει παρκάρει τη θωρακισμένη του BMW στο στέγαστρο του βενζινάδικού επί της λεωφόρου Μαραθώνος.

Ακολούθως το λευκό βαν σταματάει δίπλα από τις αντλίες σαν να θέλει ο οδηγός του να βάλει βενζίνη. Εκείνη ην ώρα οι δύο εκτελεστές βγαίνουν από την πίσω πόρτα του βαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια και προχωρούν ελάχιστα μέτρα σημαδεύοντας τον 38χρονο. Ο Γιώργος Μήτσου μόλις έχει βγει από το αυτοκίνητό του και δέχεται τα πυρά των αγνώστων. Η επίθεση κράτησε δέκα δευτερόλεπτα. Με γρήγορες κινήσεις οπισθοχωρούν προς το βαν. Μπαίνουν μέσα σε αυτό και φεύγουν από το βενζινάδικο.

 

Ο συνολικός χρόνος παραμονής των δραστών στο βενζινάδικο ήταν 45 δευτερόλεπτα.

Η δολοφονία έγινε γύρω στις 8 το πρωί. Η κυκλοφορία είναι αυξημένη στην περιοχή, καθώς περνούν συνέχεια οχήματα και από τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος ενώ διπλά και απέναντι βρίσκονται επιχειρήσεις. Αυτό δεν πτόησε όμως τους δολοφόνους, που προφανώς παρακολουθούσαν το θύμα τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Είναι δεδομένο ότι είχαν και άλλα πυρομαχικά μαζί τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν, στην περίπτωση που δέχονταν πυρά κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης».

Εκτός από το βίντεο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην πειροχή.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν και οι 40 κάλυκες που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο της εκτέλεσης. Τα στελέχη της Ασφάλειας ευελπιστούν ότι ίσως καταφέρουν να βρουν είτε αποτυπώματα είτε dna.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δολοφόνους

Οι κάμερες ασφαλείας της λεωφόρου Μαραθώνος, κατέγραψαν επίσης δύο μαυροφορεμένους αναβάτες σε μια μοτοσυκλέτα, που ήταν η όμαδα υποστήριξης των εκτελεστών του επιχειρηματία, που δολοφονήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου

Μαζί με τους τρεις δράστες που επέβαιναν στο λευκό φορτηγάκι, αυτοί οι αναβάτες συνιστούσαν την πενταμελή εκτελεστική ομάδα. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο για… «καρμπόν» συμβόλαιο θανάτου με αυτό του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όπως εκτιμούν, η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες έχουν εντάξει στο «ρεπερτόριο» τους ομάδες της λεγόμενης «greek mafia»

Το θύμα της εκτέλεσης είχε απασχολήσει τις Αρχές

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα απασχολούσε τις αρχές. Στο παρελθόν βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, είχε γίνει στόχος αγνώστων που είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα. Το 2014, ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας», «Καράφλας» ή «Νταίζη», που δολοφονήθηκε, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here