ΝΔ για δημοψήφισμα 2015: 7 χρόνια από την ημέρα του διχασμού και της εξαπάτησης -Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους

0
36

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αφορμή τα επτά χρόνια από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βίντεο έχει τίτλο «δίχασαν εξαπάτησαν χρέωσαν τους Έλληνες» και κατακλείδα «το όχι που έγινε ναι» και «δεν ξεχνάμε».

Στο βίντεο περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, καθώς και αποσπάσματα από τον ελληνικό και ξένο τύπο πριν και μετά το δημοψήφισμα.

7 χρόνια από την ημέρα του διχασμού και της εξαπάτησης. Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους. pic.twitter.com/Emiy8JbJcB

— ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) July 5, 2022

Το βίντεο έχει τίτλο «δίχασαν, εξαπάτησαν, χρέωσαν τους Έλληνες» και κατακλείδα «το όχι που έγινε ναι», και «δεν ξεχνάμε». Περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, από την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, καθώς και αποσπάσματα από τον ελληνικό και ξένο Τύπο πριν και μετά την 5η Ιουλίου 2015.

Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, «7 χρόνια από την ημέρα του διχασμού και της εξαπάτησης. Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους».

Το ερώτημα ήταν αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προτάθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,31%.

Το δημοψήφισμα ήταν το πρώτο από το 1974 και το μοναδικό στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που δεν αφορούσε στη μορφή του πολιτεύματος. Ωστόσο, μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου, με όρους ενός τρίτου μνημονίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here