Ναρκωτικά-κεταμίνη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ κύκλωμα

0
28

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα που έσπρωχνε κεταμίνη μέσω ταχυδρομείου ακόμη και στο Σικάγο των ΗΠΑ και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών στην Ελλάδα.

Στο μυαλό των αστυνομικών, αμέσως μπήκε η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα με ισχυρή δόση κεταμίνης και αυτό που ψάχνουν είναι αν τα πλοκάμια του συγκεκριμένου κυκλώματος φθάνουν μέχρι την Πάτρα.

Ψάχνουν δηλαδή να βρουν από πού προμηθεύονταν την κεταμίνη, με ποια άτομα έρχονταν σε επαφή και αν έχουν συνδέσμους στην Αχαία. Την υπόθεση «έτρεξε» το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας καθώς στη χώρα μας, κατασχέθηκαν περισσότερα από 880 γραμμάρια κάνναβης, πληθώρα ναρκωτικών δισκίων και παράνομων αναβολικών ουσιών ενώ στο Σικάγο εντοπίστηκαν δέματα που είχαν ταχυδρομήσει τα μέλη του κυκλώματος και περιείχαν μεταξύ άλλων πάνω από 500 γραμμάρια Κεταμίνη και 248 δισκία Ecstasy. Από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 19ης Απριλίου στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ακόμη ένα.

Πώς τους «έβαλαν στο χέρι»

Η εξάρθρωση του κυκλώματος και ο τερματισμός της παράνομης δράσης του, είναι αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας που αναπτύχθηκε και κατάλληλης αξιολόγησης, ανάλυσης και σταχυολόγησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα, από Αρχές του εξωτερικού, τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο, κατασχέθηκαν συνολικά 5 δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν ναρκωτικά δισκία, μεταξύ των οποίων:
περισσότερα από 500 γραμμάρια της φαρμακευτικής ουσίας Κεταμίνη πάνω από 248 δισκία Ecstasy, καθώς και
ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων της συγκεκριμένης χώρας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here