Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από τουρκικά ΜΜΕ: «Η Κρήτη πιθανότερο σημείο σύγκρουσης»

0
26

Το «παιχνίδι» προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζεται και τις τελευταίες ημέρες, τουρκικά ΜΜΕ έχουν θέσει στο επίκεντρο την Κρήτη, διατυπώνοντας εξωφρενικά σενάρια.

Το CNN Turk κάνει λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ Τούρκοι αναλυτές τραβούν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Κρήτη: «Είναι πιθανό σημείο σύγκρουσης»

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ. 

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα-ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here