Νάταλι Πόρτμαν: Ίδρυσε την δική της ποδοσφαιρική ομάδα για «να αλλάξει την κουλτούρα του ποδοσφαίρου»

0
100

Μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη σχέση με τα αθλητικά, η Νάταλι Πόρτμαν, ωστόσο, μόλις ίδρυσε την δική της ποδοσφαιρική ομάδα!

Η Angel City FC είναι πλέον γεγονός, με την Natalie Portman να στοχεύει στο να εξαφανίσει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αντρών ποδοσφαιριστών και των γυναικών, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες που ασχολούνται με το άθλημα να δείξουν όλες τις δυνατότητές τους.

Τον Απρίλιο του 2019 η Natalie Portman παρακολούθησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο πρωτάθλημα γυναικών. Τότε κατάλαβε πως «ο κόπος εξαιρετικών αθλητριών δεν αναγνωριζόταν». Η ίδια ενθουσιάστηκε με τις προσωπικότητες, αλλά και τις προσπάθειές τους. Παρ’ όλα αυτά, η ηθοποιός εντυπωσιάστηκε αρνητικά όταν κατάλαβε πως ακόμα και κορυφαίες αθλήτριες δεν είχαν ένα πλάνο συνταξιοδότησης ούτε τις απολαβές των ανδρών συνάδελφών τους.

«Είδα τον γιο μου να λατρεύει παίκτριες όπως η Megan Rapinoe και η Alex Morgan, ακριβώς όπως λάτρευε τον Lionel Messi ή τον Karim Benzema, και συνειδητοποίησα πως αν ενισχύαμε τις αθλήτριες, θα αλλάζαμε γρήγορα την όλη κουλτούρα», δήλωσε η ηθοποιός στον Guardian.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angel City FC (@weareangelcity)

Πρώτος επενδυτής της ομάδας της παγκοσμίου φήμους ηθοποιού έγινε ο σύζυγος της Serena Williams και συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, ενώ συνυδρίτριες είναι η Eva Longoria, η Jennifer Garner, η Jessica Chastain και η Uzo Aduba.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής, μετοχές στην ομάδα έχουν οι Julie Foudy, Mia Hamm, Shannon McMillan, Rachel Van Hollebeke, Billie Jean King, Sophia Bush, Serena Williams, James Corden, Christina Aguilera, Rachel Zoe, PK Subban, Shawn Johnson East, Cobi Jones, Gabrielle Union και Dwyane Wade με την τρίχρονη κόρη τους – περισσότερα από 100 άτομα στο σύνολο, με το 66% τους να είναι γυναίκες.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here