Μ. Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων»

0
22

«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς συμβιβασμούς, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της ισότητας. Στο Αιγαίο, θέλουμε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλυθούν συνολικά και μόνιμα. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει τα προβλήματα, δεν εγκαταλείπει τις συνήθειές της», τόνισε αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Άγκυρα έχει ενημερώσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ότι νησιά που είναι πολύ κοντά στις ακτές της, εξοπλίζονται συνεχώς.

«Εξηγούμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Έθνη, ότι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, τα οποία σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες πρέπει να είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς, είναι οπλισμένα.

Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας», υποστήριξε.

Κατά την ομιλία του, ισχυρίσθηκε ότι «Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας εννέα φορές, όμως, τούς αποτρέψαμε».

Όσον αφορά το Κυπριακό, επανέλαβε ότι «αν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να γίνουν μεταξύ δύο κρατών και αν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, τότε θα λυθούν τα μισά προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου».

Για την προαναγγελθείσα έξοδο του τουρκικού γεωτρητικού σκάφους, «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμήνυσε ότι αύριο (09/08) θα πλεύσει στην ανοικτή θάλασσα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here