Μπέρνι Έκλεστοουν: Λογικός και ευαίσθητος άνθρωπος ο Πούτιν – Κωμικός ο Ζελένσκι

0
22

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν, πρώην επικεφαλής της Formula 1, με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί, κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης. Ο Βρετανός επιχειρηματίας άφησε με το στόμα ανοιχτό δημοσιογράφους και τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής Good Morning Britain» με τα όσα δήλωσε για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που σφυροκοπά την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Θα δεχόμουν ακόμα μια σφαίρα για χάρη του Βλαντίμιρ Πούτιν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Έκλεστοουν, επιμένοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πρώτης κατηγορίας άτομο».

Ο 91χρονος Έκλεστοουν, θεωρεί ότι ο φίλος του, ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, έκανε το σωστό εισβάλλοντας στην Ουκρανία ενώ έριξε το… μπαλάκι στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέγοντας ότι έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα για να αποφύγει τον πόλεμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Έκλεστοουν τόνισε επίσης ότι ο 69χρονος πρόεδρος της Ρωσίας είναι ένας λογικός και ευαίσθητος άνθρωπος.

Μιλώντας από μια ηλιόλουστη ταράτσα στην Ίμπιζα, υποστήριξε αναφερόμενος στις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία ότι «δεν ήταν σκόπιμες».

Για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Έκλεστοουν είπε ότι, πριν από τον πόλεμο, ο Ζελένσκι ήταν κωμικός κι απ’ ότι φαίνεται, θέλει να συνεχίσει να είναι.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εισβολή στην Ουκρανία «θα μπορούσε να είχε τελειώσει διαφορετικά» αν ο Ζελένσκι «μιλούσε με τον Πούτιν».

«Καταλαβαίνω ότι ήταν κωμικός, και νομίζω ότι θέλει να συνεχίσει αυτό το επάγγελμα γιατί νομίζω ότι, αν είχε σκεφτεί ορισμένα πράγματα, σίγουρα θα είχε κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να μιλήσει στον κύριο Πούτιν, ο οποίος είναι λογικός άνθρωπος και θα τον είχε ακούσει και πιθανότατα θα είχε κάνει κάτι γι’ αυτό», απάντησε σε ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου Μπεν Σέπαρντ.

Οι δηλώσεις του πάμπλουτου Βρετανού επιχειρηματία έρχονται μετά από αναφορές για ρωσικές επιθέσεις σε συγκροτήματα κατοικιών κι ένα εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία, με τους δυτικούς ηγέτες να κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου.

Υπερασπίστηκε και τον Πικέ που αποκάλεσε τον Χάμιλτον «νέγρο»

Ο Έκλεστοουν υπερασπίστηκε και τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό του θρύλου της F1 Νέλσον Πικέ στον Λιούις Χάμιλτον.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο σχολίαζε τη σύγκρουση που είχε ο Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull στο περυσινό γκραν πρι Βρετανίας, ο 69χρονος Πικέ χρησιμοποιεί μια φυλετική προσβολή στα πορτογαλικά (σ.σ. τη λέξη “neguinho” που μεταφράζεται ως «νέγρος»).

Ο Βραζιλιάνος επέμεινε ότι δεν είχε ρατσιστική πρόθεση, επιρρίπτοντας ευθύνες στη μετάφραση, αλλά αντιμετωπίζει αποκλεισμό από τη διοργάνωση της F1. Ωστόσο ο Έκλεστοουν, επί χρόνια φίλος του Πικέ, έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

«Γνωρίζω τον Νέλσον εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήμουν μαζί του πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Νέλσον εννοώντας κάτι κακό… Πιθανότατα σκέφτεται πολλά πράγματα που λέει, και που μπορεί να μας στενοχωρήσουν ή να φανούν λίγο προσβλητικά… για αυτόν δεν είναι τίποτα. Είναι απλώς μέρος της συζήτησης».

«Ο Νέλσον δεν θα εκτρέπονταν για να πει κάτι κακό, σίγουρα. Νομίζω ότι αυτό που πιθανότατα συνέβη, γνωρίζοντας τον Νέλσον όπως τον γνωρίζω, καθώς η κόρη του είναι η κοπέλα του Μαξ Φερστάπεν, πιθανότατα αφού είδε το ατύχημα, πιθανότατα εξερράγη και το έβγαλε από μέσα του».

Μπέρνι Έκλεστοουν: Η παράνομη οπλοκατοχή

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα μήνα, ο πρώην επικεφαλής της Formula 1, που στάζει μέλι για τον Πούτιν, συνελήφθη στη Βραζιλία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 91χρονος επιχειρηματίας έπεσε στα χέρια των αρχών ενώ επιβιβαζόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την Ελβετία, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Στις αποσκευές του Έκλεστοουν βρέθηκε ένα όπλο LW Seecamp .32 χωρίς έγγραφα κατά τη διάρκεια εξέτασης με ακτίνες Χ, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Bρετανός κροίσος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Βιρακόπος. Ο Έκλεστοουν αναγνώρισε ότι το όπλο είναι δικό του, υποστήριξε ωστόσο, ότι δε γνώριζε πως βρισκόταν στις αποσκευές του, όπως είπε στην αστυνομία.

Κατέβαλε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος να ταξιδέψει στην Ελβετία. Είναι παντρεμένος με την Βραζιλιάνικης καταγωγής Φαμπιάνα Έκλεστοουν, αντιπρόεδρο της FIA και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here