Μπάιντεν: Απελπίζεται ο Πούτιν – Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις

0
34

Η χρήση υπερηχητικού πυραύλου από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας ήταν σημάδι ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αρχίσει και απελπίζεται, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος από την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ευρώπη, τόνισε ότι οι Ουκρανοί «σπέρνουν τον όλεθρο στον ρωσικό στρατό, είτε πρόκειται για τα τανκ τους, είτε για τα ελικόπτερα τους ή τα αεροσκάφη τους», προσθέτοντας: «Και αν παρατηρήσετε, μόλις εκτόξευσαν τον υπερηχητικό πύραυλο γιατί είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να καταφέρουν με απόλυτη βεβαιότητα».

Φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τους επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων, λέγοντάς τους να ενισχύσουν αμέσως την άμυνα στον κυβερνοχώρο των εταιρειών τους.

Μιλώντας στην Τριμηνιαία Συνάντηση Επιχειρηματικής Στρογγυλής Τραπέζης στην Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ως μια μορφή αντιποίνων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν είπε: «Το μέγεθος της ικανότητας στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας είναι αρκετά σημαντικό και έρχεται».

Πρόσθεσε ότι “ένα από τα εργαλεία (του Πούτιν) που είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει, κατά την άποψή μου — κατά την άποψή μας — είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Έχουν μια πολύ εξελιγμένη ικανότητα στον κυβερνοχώρο”, και αργότερα υποστήριξε, “Το θέμα είναι ότι έχει Δεν το έχει χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά είναι μέρος του βιβλίου του.”

Ο Πρόεδρος είπε στους ηγέτες των επιχειρήσεων ότι διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον, υποδεικνύοντας ότι είναι «πατριωτική υποχρέωση να επενδύσετε όσο περισσότερο μπορείτε για να διασφαλίσετε — και θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο — ότι έχετε αναπτύξει την τεχνολογική σας ικανότητα να αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here