Μασκ: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολ για την εξαγορά της Twitter

0
33

Την προσέλκυση χρηματοδότησης για την εξαγορά της Twitter εξετάζει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υπέβαλε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής στην αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Μασκ έχει ήδη διασφαλίσει 46,5 δισ. δολάρια, τα οποία θα μπορούσε να καταβάλει για την απόκτηση της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως ο Μασκ κατέθεσε επίσημη πρόταση για την εξαγορά της Twitter έναντι 43 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Μασκ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν πράγματι θα προχωρήσει με την χρηματοδότηση για την εξαγορά της εταιρείας ή εάν θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία.

Εξάλλου, από την υποβολή της προσφοράς, η Twitter έχει υιοθετήσει την τακτική του λεγόμενου «δηλητηριώδους χαπιού», βάσει της οποίας εάν κάποιο άτομο ή ομάδα αποκτήσει προνομιακό μερίδιο άνω του 15% των υπό διαπραγμάτευση μετοχών χωρίς την έγκριση του δ.σ., τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές σε χαμηλότερη τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μασκ προκειμένου να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία θα πρέπει να καταβαλει εξαιρετικά υψηλό τίμημα. Περνώντας ουσιαστικά το «πλαφόν» του 15% που έθεσε το δ.σ. η αξία των μετοχών θα υποχωρήσει δραματικά, αφού οι υπόλοιποι μέτοχοι θα μπορούν να αγοράσουν σε προνομιακή τιμή.

Από την στιγμή που η Twitter έβγαλε το «δηλητηριώδες χάπι» έναντι της πρότασης, ο Μασκ δήλωσε ότι θα υποβάλει πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της Twitter. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατέχει μερίδιο 9,2% στην πλατφόρμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here