Μίλαν: Fund από το Μπαχρέιν αγοράζει την ομάδα έναντι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

0
30

Νέα εποχή «ξημερώνει» για τη Μίλαν! Τέσσερα χρόνια μετά από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ιταλικού ποδοσφαιρικού «Κολοσσού» από την Elliott Management Corporation, το 2018, οι Αμερικανοί βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για να την πουλήσουν!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπτάζ του δημοσιογραφικού πρακτορείου Reuters η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων βρίσκεται μια «ανάσα» από τη συμφωνία με το fund από το Μπαχρέιν ονόματι Investcorp για την πώληση των «Ροσονέρι». Οι Έλιοτ βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA για την εμπλοκή στα διοικητικά της Λιλ και για αυτό θέλουν να απεμπλακούν από τους Μιλανέζους.

Η Investcorp διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία όπως ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα, υποδομές και έχει στη διάθεση της περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά του fund από τα Μπαχρέιν φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

EXCLUSIVE Soccer-Bahrain’s Investcorp in excluse talks to buy AC Milan – source https://t.co/dSSI7FTZUD pic.twitter.com/5y58Vjyl4y

— Reuters (@Reuters) April 15, 2022

Η εμπλοκή με την Λιλ 

Οι Αμερικανοί ελέγχονται από την UEFA για την εμπλοκή τους και στη Λιλ και ίσως να θέλουν γι΄αυτό το λόγο να απομακρυνθούν από την Μίλαν.  Η γαλλική Equipe έχει εκτενές ρεπορτάζ για την πιθανή εμπλοκή τους στην Λιλ.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το αμερικανικό επενδυτικό fund πούλησε τον γαλλικό σύλλογο στη Merlyn Advisors, ένα fund με έδρα το Λουξεμβούργο που ιδρύθηκε από τον Ολλανδό Maarten Petermann και τον Ιταλό Alessandro Barnaba.

Ο Petermann υποστηρίζει ότι η εταιρεία που κατέχει την Μίλαν  δεν έχει σχέση με την Λιλ επομένως δεν μπορούν «με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν τις αποφάσεις του συλλόγου».

Σύμφωνα με την έκθεση, η Birch International και η Birch Associates, που έχουν τα γραφεία τους στα κεντρικά γραφεία της Elliott στο West Palm Beach της Φλόριντα, ελέγχουν την Callisto Sporting, η οποία, με τη σειρά της, ανήκει στην Merlyn Advisors. 

Η Μίλαν και η Λιλ έχουν ολοκληρώσει αρκετές συμφωνίες τα τελευταία χρόνια. Οι Ροσονέρι υπέγραψαν τους Ραφαέλ Λεάλο  και Μάικ Μέγκαν ενώ εξετάζουν την απόκτηση και άλλων παικτών από τους Γάλλους.

Ήδη στο στόχαστρο της Μίλαν είναι οι Μπότμαν και Σάντσες αλλά η UEFA παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here