Κ. Τσιάρας για υποκλοπές: «Όλη η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως, είναι θέμα Δημοκρατίας»

0
26

«Λόγω του γεγονότος ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ό,τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, είναι λογικό να τα εξετάσουμε σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου. Να εντοπίσουμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων και να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό, καθορίζοντας τις πρωτοβουλίες, τις οποίες πρέπει να αναλάβουμε», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση, όχι μονάχα ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα αποσαφήνισε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία, με κάθε τρόπο», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Πιθανώς να υπάρχουν κάποια θεσμικά ζητήματα, τα οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός –κατά το διάγγελμα στους πολίτες– ανέδειξε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει θεσμικό ζήτημα, που άφορα τον τρόπο υλοποίησης των νόμιμων επισυνδέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;

Προφανώς –μέσα από αυτά που έχουν αναδειχθεί– υπάρχει, άλλα δεν πρέπει να απαξιώνεται μία ολόκληρη υπηρεσία που προσφέρει πολλά στην πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

«Για πρώτη φορά, ένας Πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει ένα ζήτημα και επιθυμεί να αναλάβει την πρωτοβουλία, προκειμένου να το αναμορφώσει. Οτιδήποτε υπάρχει, πρέπει να βγει στο φως. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή.

Ανέφερα ότι η υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη είναι θέμα Δημοκρατίας, ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και όλες τις λεπτομέρειες. Πριν από το 2018, δύο εισαγγελείς έλεγχαν το κάθε αντίστοιχο ζήτημα, γεγονός το οποίο άλλαξε, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here