Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό κατά 73% το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για νήπια έως 4 ετών

0
27

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού ήταν κατά 73% αποτελεσματικό στην προστασία νηπίων –ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών– στο διάστημα κατά το οποίο η μετάλλαξη «Όμικρον» του πανδημικού ιού ήταν εξαιρετικά διαδεδομένη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Pfizer.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προσέφερε άδεια τη 17η Ιουνίου για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer, στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τα νήπια που συμμετείχαν στη μελέτη, έλαβαν είτε τρεις δόσεις (3 μg) του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είτε εικονικού φαρμάκου (placebo). Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έφθασε το 73.2% σε νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως και τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες.

«Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως οι τρεις δόσεις των 3 μg του εμβολίου μας κατά του κορωνοϊού παρείχαν στα νήπια υψηλό επίπεδο προστασίας, σε μία εποχή κατά την οποία η υποπαραλλαγή “Όμικρον BA.2” ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, αναπτύσσουμε επίσης ένα δισθενές εμβόλιο κατά των “Όμικρον BA.4 / ΒΑ.5”, προσαρμοσμένο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, για την αντιμετώπιση αυτών των υποπαραλλαγών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός με βίντεο που δείχνει τη νέα σύντροφο του Πικέ να χορεύει τραγούδι της Σακίρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά της

Ο «Mr. Sirina» δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στην Άμπερ Χερντ για να παίξει σε ελληνική ταινία πορνό!

Ελένη Βρεττού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here