Κομισιόν για παρακολουθήσεις: «Η απάντηση των ελληνικών αρχών βρίσκεται υπό αξιολόγηση»

0
44

«Η Επιτροπή απέστειλε επιστολή στις ελληνικές αρχές την 29η Ιουλίου, σε συνέχεια προηγούμενων αναφορών σχετικά με τη χρήση spyware στην Ελλάδα, κάτι το οποίο επισημαίνεται και στην έκθεσή μας για το Κράτος Δικαίου, τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως και με τα άλλα κράτη – μέλη, για τα οποία έχουν γίνει αναφορές για χρήση spyware», επεσήμανε αρχικά ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου.

Ο κ. Βίγκαρντ τόνισε, εν συνεχεία, ότι «η Επιτροπή έχει λάβει την απάντηση από τις ελληνικές αρχές και τώρα, την εξετάζει. Θέλουμε να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με την αναφορά χρήσης spyware όπως το “Pegasus” ή το “Predator” και την πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ των κανόνων προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού πλαισίου ασφαλείας».

«Αυτό ζητήσαμε και λάβαμε μία απάντηση για αυτά τα θέματα. Σε αυτό το στάδιο, το εξετάζουμε και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Βίγκαντ.

Σχετικά με το επόμενο βήμα της Επιτροπής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Ντάνα Σπίναν, σημείωσε ότι «θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της απάντησης των ελληνικών αρχών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής».

Ο Κρίστιαν Βίγκαρντ ολοκλήρωσε, υποστηρίζοντας πως «η εθνική ασφάλεια αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών – μελών. Ωστόσο, εκείνα θα πρέπει να εφαρμόζουν το σχετικό δίκαιο της Ένωσης –συμπεριλαμβανομένης της νομολογίας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου– όταν διασφαλίζουν την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός με βίντεο που δείχνει τη νέα σύντροφο του Πικέ να χορεύει τραγούδι της Σακίρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά της

Ο «Mr. Sirina» δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στην Άμπερ Χερντ για να παίξει σε ελληνική ταινία πορνό!

Ελένη Βρεττού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here