Δήμος Ιλίου: Κριτήρια συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο

0
703

Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.  

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές και απευθύνεται σε εκείνους που είτε φοιτούν, είτε είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου, με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι αναπηρίες και τα προβλήματα υγείας.

Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα εξής:

Μέλη Οικογένειας Εισόδημα
2 μέλη 15.000€
3 μέλη 16.000€
4 μέλη και άνω 18.000€

 

Η έναρξη των τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, σε 12μελή ομάδες, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα υποβάλλονται έως και 25.09.2019, όπου θα εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή, ενώ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δύναται η κατ’ εξαίρεση αξιολόγηση αιτήσεων, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Σημειώνεται ότι, το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών.

  • Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν την κοινωνική αυτή δράση εθελοντικά, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση είτε στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ιλίου, είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση koinoniki@ilion.gr, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
  • Οι μαθητές που επιθυμούν να ωφεληθούν της δράσης θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία (Νέστορος 101, 2ος όροφος) καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
  • Αίτηση/Δήλωση μαθημάτων παρακολούθησης από τον γονέα/κηδεμόνα.
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.
  • ΑΜΚΑ αιτούντος και μαθητή.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).
  • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκκαθαριστικό σημείωμα, προσκομίζεται αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.
  • Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.ά.).
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
  • Έκθεση κοινωνικής έρευνας (όπου και όταν απαιτείται).
  • Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου (Νέστορος 101, 2ος όροφος) και συγκεκριμένα στην κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου τηλ. 2132030018 (Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00 – 14:00), ηλεκτρονική διεύθυνση favramopoulou@ilion.gr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here