ΚΙΝΑΛ: Αυξημένο το ενδιαφέρον συμμετοχής στα ψηφοδέλτια

0
27

Την Τετάρτη το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος και ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώνεται.

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

– Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον Πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ανδρουλάκης: Σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται δεν πρόκειται να δώσω 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε, το απόγευμα της Τετάρτης, εφ’ όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη στο πλαίσιο του ΟΤ FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και ο ίδιος φιλοδοξεί να έχει ένα μεγάλο ποσοστό το Κίνημα ώστε «να πάρουμε την εντολή και να πρωταγωνιστήσουμε ως σοσιαλδημοκρατικός κορμός σε μια κυβέρνηση, που δεν θα είναι της φθοροποιού στασιμότητας όπως είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και αλλάζει στρατηγική. Εκεί που έλεγε «μόνο αυτοδυναμία», τώρα κάνει πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα. Επειδή θεωρώ οπορτουνισμό την αλλαγή στάσης της ΝΔ, σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της, στην αλαζονεία της , στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω» .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το δίλημμα των εκλογών. «Το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι έχουν κριθεί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης. «Ο ένας μίλησε για αυταπάτες, ο άλλος ζει με τις αυταπάτες. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα. Όντας αυτοί στην όχθη των ηττημένων και εμείς στην όχθη των νικητών θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις προτεραιότητες μας και τα πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας» ανέφερε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here