Καραμανλής: Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα παραδοθούν τρεις επιπλέον σταθμοί του μετρό – Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ταραχή

0
20

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», αναφέρθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «τα μηνύματα του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ήταν κρυστάλλινα για όλους μας. Παρά τα σύννεφα στον διεθνή ορίζοντα η κυβέρνηση στις μεγάλες κρίσεις ανταπεξέρχεται με μεγάλη επάρκεια».

«Τα κράτη τα οποία στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίζονται την ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα είναι συγκεκριμένα και σε αυτά περιλαμβάνεται η χώρα μας. Είναι σαφές από το ’70 ότι ανήκουμε στη Δύση», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε ότι «στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μια τάση αναθεωρητισμού. Πολλές φορές λέγονται πράγματα από την αντιπολίτευση στη διάσταση της υπερβολής. Ακούω έναν ΣΥΡΙΖΑ σε ταραχή».

Για το μετρό σε Πειραιά και Εξάρχεια

Αναφερόμενος στους σταθμούς του μετρό στον Πειραιά και στα Εξάρχεια, ο κ. Καραμανλής είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουν ήδη παραδοθεί τρεις σταθμοί στον Πειραιά και παραδίδονται οι επόμενοι τρεις μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και μάλιστα τα εγκαίνια αυτά θα τα κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα και της ΝΔ με το κόμμα του λαϊκισμού δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εγκαίνια και θα παραδοθεί αμέσως ο σταθμός στο επιβατικό κοινό. Θα κάνουμε κάτι προφανές το οποίο δεν γινόταν στην Ελλάδα δηλαδή να συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο. Στα Εξάρχεια ως συνήθως ακούστηκαν υπερβολές, ακούστηκαν παράλογα πράγματα και είδατε με πόση μεγάλη σοβαρότητα και λογική καταφέραμε να πάμε στα Εξάρχεια, να στήσουμε το εργοτάξιο και να ξεκινήσουνε τα έργα. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αντιδράσεις στην πλατεία των Εξαρχείων που κατά την εκτίμησή μου δεν εκφράζουν τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής αλλά μια ομάδα αντιφρονούντων, αντιδραστικών ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν τα γνωστά που κάνουν για να αντιδράσουν. Σας θυμίζω ότι η γραμμή 4 είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που γίνονται σε επίπεδο ΕΕ ξεκινάει από το Άλσος Βεϊκου και καταλήγει στο Γουδί, είναι 15 σταθμοί σε όλους σχεδόν τους σταθμούς με ελάχιστες εξαιρέσεις  έχουν στηθεί εργοτάξια. Επομένως το έργο προχωράει κανονικά και είναι ένα έργο το οποίο έχει πράσινο πρόσημο».

Για τις παρακολουθήσεις

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και ζήτημα Δημοκρατίας. Όποιος προσπαθήσει να το υποβαθμίσει θα υποπέσει σε μεγάλο σφάλμα».

Και πρόσθεσε: «Δεν αντέχει καν σε συζήτηση να λέμε ότι ο πρωθυπουργός ήξερε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Απόδειξη ότι μόλις το έμαθε κίνησε όλες τις διαδικασίες και πήρε πρωτοβουλίες».

«Είναι φυσικό να γίνονται και λάθη, αλλά ήταν γενναίο από τον κ. Μητσοτάκη να παραδέχεται τα λάθη και αναλαμβάνει την ευθύνη. Εδώ τίθεται όμως και το ερώτημα ναι ή όχι στην παρακολούθηση των πολιτικών προσώπων. Αλίμονο αν θεωρούσαμε ότι οι πολιτικοί είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους πολίτες. Η πολιτική μου άποψη είναι ότι είναι υπερβολή να λέμε ότι οι πολιτικοί πρέπει να εξαιρούνται εκ προοιμίου», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Ο κ. Ανδρουλάκης αν θέλει μπορεί να μάθει τον λόγο που παρακολουθούνταν», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε ακόμη:

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Οι πολιτικοί ηγέτες τον αποχαιρετούν – Το «αντίο» από Πούτιν και Μπάιντεν
Το Μαξίμου εκπέμπει SOS: Ο Γεραπετρίτης παριστάνει τον «νταραβεριτζή», ο Σκέρτσος προωθεί το σχέδιο της Dimand με την Πυρκάλ και ο Μητσοτάκης ψάχνει αγωνιωδώς «Δημητριάδη για τη θέση του Δημητριάδη»!
Γιατί ο Όλυμπος «ντύθηκε» στα… άσπρα από τον Αύγουστο;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here