Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

0
16

Μουντός είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, έως το μεσημέρι προβλέπεται βροχερός με καταιγίδες στο σύνολο της χώρας.

Ενδεχομένως κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες από την ΕΜΥ.

Ο καιρός σήμερα

Το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα Δωδεκάνησα. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ανατολικών περιοχών θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στη Στερεά από 4 έως 14, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 10 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο όπου αναμένεται το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 Μποφόρ, όμως από το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 και στα βόρεια 5 έως 7 Μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις βραδινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση και βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 και στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από τη νύχτα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 και στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και θα από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται το …«Εξπρές του Μεσονυχτίου» για τα αγόρια με τα μοβ κολλητά παντελόνια (σφετεριστές της περιουσίας των Αγγελόπουλων)
Πολύ ανεβασμένος ο Γιάννης Μπρατάκος στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Η Μαντόνα ποζάρει ως «Ιησούς» στον Μυστικό Δείπνο
Τρόλαραν τον Θανάση Μπούρα: Μαζεύτηκαν 2.000 άνθρωποι για να του ευχηθούν

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here