Κίνα: Διπλασίασε τις εισαγωγές ρωσικού LNG τον Φεβρουάριο

0
34

Στον διπλασιασμό της εισαγωγής διπλάσιας ποσότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, προχώρησε η Κίνα, παρά την εξασθενημένη διάθεση για αγορές spot λόγω των υψηλών τιμών

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα αγόρασε σχεδόν 401.000 τόνους από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα τελωνειακά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

Η αύξηση σημειώθηκε καθώς οι συνολικές κινεζικές εισαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το μερίδιο της Ρωσίας να αυξάνεται στο 8%.

Μεταπώληση αμερικανικού LNG στην Ευρώπη

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα μεταπώλησε αρκετές αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μια σπάνια κίνηση από τον κορυφαίο αγοραστή στον κόσμο που υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι υψηλές τιμές αλλάζουν τις εμπορικές ροές.

Η Unipec, ο εμπορικός βραχίονας της κινεζικής κρατικής Sinopec, πούλησε τουλάχιστον τρία φορτία LNG για παράδοση έως τον Ιούνιο σε λιμάνια της Ευρώπης μέσω διαγωνισμού που έκλεισε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με εμπόρους με γνώση του θέματος. Οι αποστολές θα φορτωθούν από την εξαγωγική εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG Inc. στη Λουιζιάνα, όπου η Sinopec έχει συμφωνία για την αγορά LNG.

Τα ευρωπαϊκά ποσοστά φυσικού αερίου αυξήθηκαν σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, υπό τους φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα περιορίσει τις ροές από τον κορυφαίο προμηθευτή της τη Ρωσία. Το ράλι ώθησε τους εμπόρους της Unipec να απομακρυνθούν από την κινεζική αγορά με χαμηλότερες τιμές, ακόμη και όταν το Πεκίνο απαιτεί από τους εισαγωγείς του να εξασφαλίσουν περισσότερα καύσιμα εν μέσω ανησυχιών για αναταραχές εν καιρώ πολέμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here