Κέιτ ΜακΚάν: Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε στο ντιμπέιτ Σουνάκ-Τρας

0
52

Ένα απρόοπτο δεν επέτρεψε στους δύο μονομάχους για την ηγεσία των Συντηρητικών, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και «σκληροπυρηνική» Λιζ Τρας να ολοκληρώσουν το χθεσινό ντιμπέιτ που οργάνωσε η βρετανική εφημερίδα Sun και το TalkTV.

Η συζήτηση των δυο υποψήφιων για την ηγεσία των Τόρις στη Βρετανία, την οποία παρουσίαζε και συντόνιζε η δημοσιογράφος Κέιτ ΜακΚάν, σταμάτησε απότομα περίπου στα μισά της, όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος την ώρα που η Τρας απαντούσε σε μια ερώτηση.

UK PM debate halted after incident in the studio – TalkTV presenter Kate McCann has reportedly fainted

Watch as a shocked Foreign Secretary Liz Truss hurriedly rushes off to help the moderator. pic.twitter.com/mrxfhyYWYQ

— Sir Percy Unrat, Prof Unrat (@SirPercyUnrat) July 26, 2022

Η έκπληξη, λόγω του απρόσμενου γεγονότος, αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας. Η Λιζ Τρας σοκαρισμένη αναφώνησε «Θεέ μου!», αφήνοντας το βάθρο της για να κατευθυνθεί προς το μέρος όπου στεκόταν η παρουσιάστρια.

Μετά τον θόρυβο, οι τηλεθεατές είδαν να εμφανίζεται στις οθόνες τους το εξής μήνυμα: «Λυπούμαστε για τη διακοπή του προγράμματος. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος και σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονική ροή».

Ωστόσο λίγο αργότερα το TalkTV επιβεβαίωσε ότι το ντιμπέιτ δεν θα συνεχιστεί εξηγώντας τον λόγο: «Η Κέιτ ΜακΚάν λιποθύμησε στον αέρα απόψε και παρόλο που είναι καλά, η ιατρική συμβουλή ήταν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με τη συζήτηση. Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές και τους ακροατές μας».

Ποια είναι η Κέιτ ΜακΚάν

Η Κέιτ ΜακΚάν είναι Βρετανίδα ρεπόρτερ και δημοσιογράφος του TalkTV της Sun και εργάζεται ως πολιτική συντάκτρια στο βρετανικό μέσο.

Η 30χρονη παρουσιάστρια, η οποία άφησε τον ρόλο της ως πολιτική ανταποκρίτρια στο Sky News για να γίνει μέλος του talkTV ως πολιτική συντάκτης τον Ιανουάριο, έχει ήδη μια επιτυχημένη καριέρα και έχει χαρακτηριστεί ως «ανερχόμενο αστέρι» στον κλάδο της. Επίσης έχει εργαστεί ως πολιτική ανταποκρίτρια και στις «Daily Telegraph», «The Solar», «Metropolis AM» και «The Guardian».

Είχε επαινεθεί ιδιαίτερα στα Βραβεία Τύπου το 2017 για το μανιφέστο των Εργατικών, την πρώτη φορά που ένα πολιτικό μανιφέστο διέρρευσε ολόκληρο σε εφημερίδα, ενώ μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων της, ήταν πρόεδρος της Press Gallery το 2018 και ήταν η δεύτερη γυναίκα που κατείχε τον τίτλο τα τελευταία 200 χρόνια.

Είναι ενεργό μέλος του Twitter με περισσότερους από 135.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα και έχει πάνω από 25.000 tweets.

Η Κέιτ ΜακΚάν μπορεί να είναι από τα πιο φημισμένα ονόματα στο πολιτικό ρεπορτάζ της Βρετανίας, ωστόσο κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική της ζωή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here