Η Νόριτς είπε δις «όχι» στη Μαρσέιγ για την πώληση του Γιαννούλη – Ο Σαββίδης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Μπότο – Στην βιτρίνα του ΠΑΟΚ πλέον ο Ντάγκλας Αουγκούστο με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 – Η υποψηφιότητα Μπίλιτς για Ολυμπιακό, η σχέση με Μιγιάτοβιτς και τους ατζέντηδες του Βρσάλικο – Η ΑΕΚ ψάχνει… Τσούμπερ για δεξιό φουλ μπακ ενώ ο Αλμέιδα θέλει ακόμη τρεις μεταγραφές βασικών

0
30

Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στο Σαμπιονά έφτασε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Γιαννούλης, αλλά το ηχηρό «όχι» της Νόριτς στην πώλησή του τον κράτησε στην Αγγλία και στην Τσάμπιονσιπ.

Η Μαρσέιγ, με κόουτς πλέον τον Ιγκόρ Τούντορ, ήταν η ομάδα που τον Ιούνιο κινήθηκε για την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα αριστερού μπακ. Έφτασε, μάλιστα, να κάνει δύο προτάσεις στα «καναρίνια» για τον Γιαννούλη: η μία με δανεισμό, καταβολή loan fee ύψους 900.000 ευρώ και οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι και η δεύτερη με άμεση αγορά του. Η Νόριτς απέρριψε και τις δύο, απαντώντας πως ο «παίκτης δεν πωλείται»!

Κάπως έτσι, η Μαρσέιγ το… πήρε απόφαση για τον Γιαννούλη και προχώρησε στον δανεισμό άλλου αριστερού μπακ. Επίσης από την Αγγλία και με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με του Έλληνα. Ο λόγος για τον 22χρονο Νούνο Ταβάρες της Άρσεναλ (αγορά 8.000.000 ευρώ το 2021 από τη Μπενφίκα), ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο ανακοινώθηκε από τους Μαρσεγέζους και ήταν ο «αντί–Γιαννούλης».

Παρεμπιπτόντως: α) ο Ταβάρες είχε ακουστεί ως υποψήφιος αυτο το καλοκαίρι και για τον Ολυμπιακό που έψαχνε αριστερό μπακ, πριν καταλήξει στον Ισραηλινό Λέιντνερ…

Και β) σε αντίθεση με τον Τζόλη που πολύ εύκολα τον έστειλε δανεικό στην Ολλανδία αφού δεν υπολογιζόταν για βασικός, για τον Γιαννούλη ισχύει ακριβώς το αντίθετο, με τα «καναρίνια» να τον θεωρούν απαραίτητο στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν αμέσως στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Σλάβεν Μπίλιτς αποκάλυψε στα κροατικά ΜΜΕ πως συζήτησε με τον Ολυμπιακό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του, αντικαθιστώντας τον Πέδρο Μαρτίνς. Σύμφωνα μάλιστα με τον 53χρονο Κροάτη κόουτς, ήρθε και στην Ελλάδα, για να περάσει από… συνέντευξη!

Τελικά, βέβαια, η «ερυθρόλευκη» ηγεσία έδωσε το χρίσμα στον Κάρλος Κορμπεράν, τον 39χρονο Ισπανό πρώην κόουτς της Χάντερσφιλντ.

Ουσιαστικά, ο Μπίλιτς με τις δηλώσεις του στην Κροατία… πρόδωσε και την μανατζερική πλευρά που δούλεψε την υποψηφιότητά του στον Ολυμπιακό και αυτό αφού ανέφερε τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, πως έκανε ουσιαστικά το «προξενιό».

Ο Μαυροβούνιος παλαίμαχος σταρ είναι «αδερφός» με τους Λέμιτς, τους μεγαλοατζέντηδες που άνοιξαν την πόρτα του Ολυμπιακού με τη μεγάλη μεταγραφή του Βρσάλικο. Αποτελεί, άλλωστε, κοινό μυστικό πως στην πορεία, μετά το deal με τον Κροάτη διεθνή δεξιό μπακ, εξετάστηκε σοβαρά στον Ολυμπιακό η υποψηφιότητα του «Πέτζα» για αθλητικός διευθυντής (ο Μιγιάτοβιτς έχει περάσει από τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης στο εν λόγω πόστο).

Τι άλλο κυκλοφορεί στην Κροατία σχετικά με την υπόθεση Μπίλιτς / Ολυμπιακού; Πως ο Κροάτης κόουτς, που από τον περασμένο Γενάρη έφυγε από την Κίνα και κυκλοφορεί ελεύθερος, αν ερχόταν στους «ερυθρόλευκους», ήθελε να έχει μαζί του και εξαμελές επιτελείο συνεργατών.

Και μία λεπτομέρεια: ουσιαστικά, ατζέντης του Μπίλιτς είναι ο αδερφός του, που εμπλέκεται πολύ και στις μεταγραφικές υποθέσεις, σε όποια κλαμπ δούλεψε / δουλεύει ο πρώην τεχνικός των Γκουοάν, Γουέστ Μπρομ, Αλ Ιτιχάντ, Γουέστ Χαμ, Μπεσίκτας, Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο δίκαιος αποκλεισμός από τη Λέφσκι έφερε μεγάλη εσωστρέφεια στον ΠΑΟΚ. Ακούγεται πως ο Ζοσέ Μπότο έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Ιβάν Σαββίδη για τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό, με τον ιδιοκτήτη του «δικεφάλου» να μην την κάνει αποδεκτή και να ζητά από τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή να συνεργαστεί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ώστε να μπουν μεταγραφικές «ενέσεις» ποιότητας στο ρόστερ της ομάδας.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως στην πορεία και εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν… τραβήξει, την νύφη δεν θα την πληρώσει ο ένας από τους δύο, δηλαδή ο Μπότο ή ο Λουτσέσκου, αλλά και οι δύο! Αν και εφόσον η ομάδα δεν τραβάει, παρ’ ότι όλο αυτό το πρότζεκτ θέλει υπομονή, χρόνο και πιθανότατα να έχει το κόστος στη σεζόν.

Ο Λουτσέσκου βεβαίως έχει μπροστά του πλέον –μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό– χρόνο για να δουλέψει και να περάσει αυτά που θέλει στο νέο του γκρουπ και εκεί ποντάρει. Γιατί με το ρόστερ που έχει, δεδομένα δε θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε δύο παιχνίδια την εβδομάδα…

Ο ΠΑΟΚ έχει βγει στην αγορά για τρεις μεταγραφές. Σέντερ φορ, αφού ο Μπράντον Τόμας δεν είναι στράικερ και δεν καλύπτει τον Λουτσέσκου και δύο χαφ αφού θα αποχωρήσουν οι Κούρτιτς και Ντάγκλας Αουγκούστο!

Για τον διεθνή Σλοβένο τα έχουμε πει και γράψει αναλυτικά. Για τον Βραζιλιάνο όμως, που αποβλήθηκε τελείως αδικαιολόγητα στη ρεβάνς με τη Λέφσκι κι άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα (κάτι που έχει ξανακάνει), η υπομονή στην Τούμπα εξαντλήθηκε.

Έτσι λοιπόν, από εκεί που ήταν σε συζητήσεις με τους ατζέντηδες του Ντάγκλας για την πρόωρη ανανέωση / επέκταση του συμβολαίου του με αναπροσαρμογή αποδοχών (να τις πάνε στο 1.000.000 ευρώ) αυτές σταμάτησαν και είναι πλέον στη… βιτρίνα για πώληση! Με πρώτη τιμή τα 4.000.000 ευρώ.

Θυμίζω πως και τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, ο ΠΑΟΚ είχε απορρίψει τέσσερις προτάσεις για τον Ντάγκλας Αουγκούστο από Αραβία, Βραζιλία, Τουρκία και Πορτογαλία. Με την πιο υψηλή να είναι από την Αλ Σαμπάμπ, που έφτανε τα 3.000.000 ευρώ. Πάντως, η εν λόγω αραβική ομάδα καλύφθηκε στη θέση με την υπογραφή του (πρώην της ΑΕΚ) Κριχόβιακ.

Στην ΑΕΚ ζουν στον… μήνα του μέλιτος με τον Αλμέιδα και τη σούπερ μεταγραφή του Βίντα. Η ομάδα, όμως, θέλει ακόμη βασικά κομμάτια για να γίνει γκρουπ, με ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να δέσει, να γίνει συμπαγής ανασταλτικά.

Άλλωστε το 3-1-4-2 που προσπαθεί να της «φορέσει» ο Αργεντινός τεχνικός είναι ένα δύσκολο σύστημα, που θέλει πολύ δουλειά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παικτών…

Έτσι λοιπόν, εκτός από την ανάγκη απόκτησης ακόμη δύο στόπερ και σέντερ φορ έχει προκύψει και θέμα μεταγραφής δεξιού φουλ μπακ, τύπου Τσούμπερ (όπως είναι αριστερά). Στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, στο σύστημα του Αλμέιδα, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε ο Ρότα, ούτε ο Μισέλεν, ούτε ο Λιβάι Γκαρσία που δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς εκεί και καθιερώνεται στο επιθετικό δίδυμο. Άλλωστε, ο Λιβάι σε θέση φορ είναι μέχρι τώρα η ανακάλυψη / αποκάλυψη του Αλμέιδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here