Η “μυστήρια” επίσκεψη Πογιέτ στα Σπάτα – “Χωρισμένη” η ΑΕΚ για τον νέο κόουτς – Γκρίνια στον ΠΑΟΚ για τις 2 πρώτες μεταγραφές (Σοάρες/Σάστρε) του Μπότο αφού δεν βγήκαν

0
39

H τελική επιλογή του νέου προπονητή της ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το ότι θα είναι απόφαση Δημήτρη Μελισσανίδη, θα δείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό και ποιο από τα σημερινά κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ θα παραμείνει δυνατό/ της εμπιστοσύνης του αφεντικού και στην… επόμενη ημέρα! Και ποιος, αντιστοίχως, θα…καεί!

Ο Μελισσανίδης μπορεί να έχει μιλήσει απευθείας με πολλούς από τους υποψηφίους – από τους Σάντος,Γκαρσιά μέχρι τους Αλμέϊδα, Λέκο – αλλά στην αναζήτηση προπονητών και τις όποιες προεργασίες που έγιναν, ασχολήθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα (Παπαδημητρίου, Κονέ, Παπαδόπουλος, Ταυλαρίδης κι άλλοι).

Για να καταλάβετε: άλλος αξιωματούχος της ΠΑΕ AEK δούλεψε και boostάρει την υποψηφιότητα του Ματίας Αλμέϊδα κι άλλος αυτή του Ιβάν Λέκο. Κι αναφερόμαι σε αυτούς τους δυο γιατί όπως φαίνεται έχουν μπει στην “ζυγαριά” της “κιτρινόμαυρης” ιδιοκτησίας για να καταλήξουν στον ένα/”εκλεκτό”.

Και λογικό είναι όποιος προπονητής (τους) – από τους δυο – περάσει να δώσει πολλά credits και ίσως να σώσει στέλεχος ή στελέχη που τελούσαν υπο αμφισβήτηση και ήταν έτοιμα να “πληρώσουν” για την αποτυχημένη σεζόν…

Παρεμπιπτόντως η υποψηφιότητα του κόουτς Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ, έχει την μανατζερική υπογραφή του Πάυλου Διαννή. Ενός Έλληνα ατζέντη που έμενε μόνιμα στην Ισπανία και είχε κάνει το deal του Νάτσο Σκόκο στην ΑΕΚ. Ο Διαννής είναι ο ατζέντης που έφερε στην Ελλάδα και τον (επίσης Αργεντινό) Ιγκλέσιας του Αστέρα Τρίπολης…

Ο ΜΠΟΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥΣ ΣΑΣΤΡΕ/ΣΟΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΖΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΈΣΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΟΙ…ΛΥΡΑΤΖΗΣ/ΤΣΙΓΚΑΡΑΣ

Σάστρε, δεξιός μπακ, δανεικός από την Μαγιόρκα. Και Φελίπε Σοάρες, μέσος από την Μορεϊρένσε, αγορά 3.000.000, η πρώτη του Ζοσέ Μπότε ως αθλητικός/τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ…

Αυτές ήταν οι δυο χειμερινές μεταγραφικές προσθήκες στον “δικέφαλο”, και όπως έλεγαν τον Γενάρη ήταν… στοχευμένες (δηλαδή στις θέσεις που ήθελε άμεσα ενίσχυση ο Λουτσεσκου) και … άμεσης προσαρμογής για να παίξουν. To δεύτερο βέβαια στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκε και… στοίχισε/στοιχίζει στην ομάδα…

Ο Ισπανός μπακ έκανε κάποια συμμετοχές, έβαλε και ένα γκολ ενω τον Πορτογάλο μέσο (που διακρίνεται μέχρι τώρα μόνο για την ευκολία που παίρνει κάρτες) ο κόουτς στα σημαντικά ματς δεν τον εμπιστεύεται ούτε για αλλαγή 20 λεπτών! Κάτι που λέει πολλά βεβαίως, βεβαίως…

Στο δια ταύτα αποκτήθηκαν τον Γενάρη ο Σάστρε με τον Σοάρες, για να παίζουν όμως, βασικοί κι αναντικατάστατοι οι Λύρατζης και Τσιγκάρας! Με τους δυο νεαρούς να μην ήταν καν στο βασικό ροτέισον του Λουτσέσκου μέχρι αρχές Δεκέμβριου αλλά μετά να παίρνουν μόνιμα φανέλα. Ας όψεται η ανάγκη και η διπλή χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση του Μπότο που δεν βγήκε.

Έλληνες, ταλαντούχοι και εξελίξιμοι Λύρατζης και Τσιγκάρας αλλά με…ταβάνι. Για την νέα σεζόν ο Λουτσέσκου τους υπολογίζει για το ροτέισον – μπακ απ στο λεγόμενο γκρούπ του.

Για βασικούς όμως, θέλει δυνατές μεταγραφές, δεξιού μπακ και στο 6-8. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε συνεργάτης του Ρουμάνου κόουτς μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό… “η Μαρσέιγ είχε Γκεντουζί και εμείς Τσιγκάρα.Μεγάλη η διαφορά…”

Ο ΠΑΟΚ δεδομένα το καλοκαίρι θα κάνει 4 με 5 μεταγραφές ενδεκάδας, με τον Λουτσέσκου να περιμένει πως θα ο Ιβάν Σαββίδης θα “σπρώξει” χρήμα. Αρκεί και ο Μπότο να μην το…ξοδέψει σε deal αλά Φελίπε Σοάρες. Για τον τελευταίο στην Τούμπα ήδη φοβούνται πως θα τους βγει… Πέπε του Ολυμπιακού (συμπατριώτες, μέσοι και οι δυο, με το ίδιο σχεδόν κόστος αγοράς)…

Η ΠΑΛΙΑ ΕΜΠΛΟΚΉ ΤΟΥ ΝΤΕ ΜΠΑΡΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ …ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Έγινε θέμα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πως ο Ντάνιελ Μαντσίνι του Άρη ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια πως είναι στην “ερυθρόλευκη” λίστα με τους υποψήφιους εξτρέμ για το καλοκαίρι. Μάλιστα…

Ο Αργεντινός εξτρέμ, που πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν, γενικότερα κάνει μεγάλο γκέλ στις πιάτσες των σκάουτ. Και ο Θόδωρος Καρυπίδης, που όπως αποκαλύψαμε θα προχωρήσει σε γενναίο κούρεμα του μπάτζετ της ομάδας στην νέα σεζόν, έχει ήδη… βγάλει στην βιτρίνα τον Μαντσίνι για πώληση. Με 7ψηφιο ποσό στο καρτελάκι του!

Σημειολογικά , λοιπόν, θα συνεισφέρω το εξής για την περίπτωση του Μαντσίνι: το 2019 που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, ο ατζέντης (τότε) που τον είχε προτείνει στους “κίτρινους”, είχε εμπλακεί στην δουλειά και στις διαπραγματεύσεις με την Μπορντό, ήταν ο Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο! Ο Ντε Μπαρτόλο βέβαια απο το Σεπτέμβριο του 2020 έχει επιτελική θέση στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και είναι στενός συνεργάτης του Μοντεστό!!

ΟΙ … ΥΨΗΛΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΨΆΧΝΕΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Ο Κρίς Κόουλμαν ήταν ο… τρίτος προπονητής μέσα στην σεζόν για τον Ατρόμητο, μετά τους Άνχελ Λόπεθ και Γιώργο Παράσχο (δεν λογαριάζω τον υπηρεσιακό Κορακάκη, παρότι μαζί του η ομάδα έκανε την πρώτη της νίκη, κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Βέβαια ο 52χρονος Ουαλός ήταν αυτός που κατάφερε να “αναστήσει” τους Περιστεριώτες, να τους ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας και να τους κρατήσει τελικά στην κατηγορία. Αυτό όμως, δεν σημαίνει κιόλας πως θα μείνει σίγουρα (εξαιρετικά …χλωμό φαντάζει) και την νέα σεζόν, παρότι οι Σπανός/Αγγελόπουλος πολύ θα το ήθελαν.

Ο Κόουλμαν ήρθε για 6 μήνες στον Ατρόμητο, “ξεσκούριασε” για τα καλά ( ήταν εκτός πάγκων από τον Μάϊο του 2019 όταν κι αποχώρησε από την κινέζικη Χεμπέι) και όπως μαθαίνω έχει… υψηλές φιλοδοξίες.

Και κάτι… πιπεράτο για τον Κόουλμαν: μανατζερικά ανήκει στο γνωστό αγγλικό Γραφείο World in Motion του Άντι Έβανς, το οποίο έχει Έλληνα συνεργάτη τον Θεόφιλο Καρασαββίδη. Μάλιστα στο εν λόγω Γραφείο δουλεύει και ο Κόουλμαν τζούνιορ ως σκάουτ. Τον περασμένο Γενάρη στον Ατρόμητο όμως, τον πήγε άλλος ατζέντης και συγκεκριμένα ο Σάκης Τζήκας (της Base), που από την εποχή της ΑΕΛ είναι φίλος με τον Κρίς Κόουλμαν!

Η… ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΓΕΤ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ

Ο Γκους Πογέτ αποτελεί κοινό μυστικό πως πήρε το χρίσμα του εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας χάρη στην στήριξη των ανθρώπων εντός ΕΠΟ που έχουν σχέση με την …ΑΕΚ. Άλλωστε στο προηγούμενο σύντομο πέρασμά του από την χώρα μας, ήταν προπονητής της Ένωσης.

Μάλιστα κάποιοι έλεγαν πρόσφατα πως αν δεν είχε … πάρει την δουλειά πριν από 1,5 μήνα στην “γαλανόλευκη”, σήμερα θα ήταν βασικός υποψήφιος για τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο που… αναζητεί τον επόμενο “κάτοχο” του.

Για να μην το κουράζω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η πληροφορία που ήρθε από …χέρι κι αφορούσε μια επίσκεψη του Γκους Πογέτ, η οποία περιέργως δεν δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός προπονητής βρέθηκε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας στα Σπάτα, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Προφανώς δεν πήγε εθιμοτυπικά, για να πιεί …καφέ και να ξεναγηθεί, γιατί λογικά τότε θα είχε δημοσιοποιηθεί.

Άραγε, τι να ήθελε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στο “σπίτι” των “κιτρινόμαυρων”; Γιατί δεν προβλήθηκε η παρουσία του εκεί; Έχει πάει ή θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις του, στου Ρέντη, στο Κορωπί ή την Νέα Μεσημβρία;

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here