Η… καρδιά των μελλοντικών «αστέρων» της Hip Hop «χτυπά» στον Δήμο Αθηναίων

0
52

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece, σε συνεργασία με τον Blend Mishkin, επιστρέφει στον Δήμο Αθηναίων.

Σαράντα παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10 – 16 ετών, από κάθε σημείο της Αθήνας, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμό, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εντελώς δωρεάν για μία ολόκληρη εβδομάδα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έναν ελκυστικό και σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.

Οι μαθητές του ESG School of Hip Hop θα συνεργαστούν με DJs και MCs αλλά και με γνωστούς καλεσμένους καλλιτέχνες της Hip Hop, όπως ο Anser και ο Taf Lathos, θα δημιουργήσουν και θα ηχογραφήσουν τη δική τους πρωτότυπη μουσική και –ως αληθινοί καλλιτέχνες– θα την παρουσιάσουν στο κοινό σε μία μεγάλη συναυλία!

Στην εβδομαδιαία εκδοχή του summer camp εμπεριέχονται ακόμη εργαστήρια graffiti αλλά και μαθήματα break dance. Ό,τι δηλαδή χρειάζονται τα παιδιά προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όλα τα στοιχεία της hip hop (djing, rhymin, break dance, graffiti) και να… στήσουν μία ολοκληρωμένη παράσταση.

Τη δική τους παράσταση!

Οι εγγραφές αρχίζουν την Τρίτη 21 Ιουνίου (με σειρά προτεραιότητας) και η μεγάλη συναυλία λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01 Ιουλίου στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το El Sistema Greece σε συνεργασία με τον μουσικό και παραγωγό Blend Mishkin, με στόχο να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της hip hop κουλτούρας, να τα διδάξει πώς να χρησιμοποιούν τεχνικές και εργαλεία ώστε να φτιάξουν τη δική τους μουσική με τον ελάχιστο εξοπλισμό και φυσικά, να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μουσικές τους δημιουργίες επί σκηνής.

Αν και η μεθοδολογία του El Sistema Greece βασίζεται κυρίως στην κλασσική μουσική, σε αυτό το πρόγραμμα εστιάζουμε στο συγκεκριμένο είδος καθώς είναι γεγονός ότι ανήκει στα δημοφιλέστερα μουσικά είδη και ελκύει το ενδιαφέρον των ακροατών μικρότερης ηλικίας.

Επιπλέον, ως είδος, το hip hop στηρίζεται σε προσωπικές ιστορίες και βιώματα, έχει ευχάριστο ρυθμό και προ(σ)καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν, εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ενώ συγχρόνως διασκεδάζουν και έρχονται πιο κοντά.

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης προσφέρει από το 2016 δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους / νέες στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μουσικά σύνολα τα παιδιά αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 δημιούργησε την El Sistema Greece Youth Orchestra, μία πολυπολιτισμική ορχήστρα που έχει συνεργαστεί ήδη με σπουδαίους μουσικούς και σύνολα όπως η Joyce DiDonato, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.α. και έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας.

Το ESG υλοποιεί από το 2018 το πρωτοποριακό πρόγραμμα Lullaby Project, σε συνεργασία με το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το ΚΠΙΣΝ, καθώς και πολλά ακόμα μουσικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων και τη δημιουργία μίας πιο δίκαιης κοινωνικής συνείδησης.

Ο Blend Mishkin (Γιώργος Μαντάς) είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τον Caribbean sound.

Έχει εργαστεί ως συνθέτης και παραγωγός για παγκοσμίως καταξιωμένους καλλιτέχνες της Reggae και της Hip Hop, έχει κάνει πολυάριθμες διασκευές για συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Ward21 και οι Dub Pistols, ενώ το 2006 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία Cast–a–Blast.

Η μουσική του παίζεται παγκοσμίως στο ραδιόφωνο από παραγωγούς όπως οι David Rodigan (BBC1Xtra), Andrew Weatherall (NTS) και Toddla T (BBC Radio One) ενώ ως DJ έχει εμφανιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Ο Blend Mishkin έχει συνεργαστεί με το El Sistema Greece από το 2018 σε διάφορα projects, όπως το El Sistema Greece School of Hip Hop Summer Camp, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το Lullaby Project όπου συμμετείχε ως συνθέτης το 2020, ενώ το 2021 σχεδίασε και παρουσίασε μαζί με την El Sistema Greece Youth Orchestra στο Ηρώδειο τη συναυλία “World A Music”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Για εγγραφές: Λυδία Μάργαρη | lydia@elsistema.gr | 6948246468.

Για περισσότερες πληροφορίες: Φένια Μπινιάρη | fenia@elsistema.gr | 6942909392.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here