Η κάνναβη ενώνει: Γεωργιάδης – Καρανίκας μαζί σε εγκαίνια μονάδας στην Κόρινθο

0
14

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Καρανίκας εγκαινίασαν μαζί- την περασμένη εβδομάδα- την πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

Από τη μία, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετανιωμένος για την πρώτη του αντίδραση στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, από την άλλη ο Νίκος Καρανίκας τον χαρακτήρισε «παρεξηγημένο» υπουργό.

Στην ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση που είχε για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ αναγνώρισε ως «πρωτοπόρο» στην υπόθεση αυτή τον Νίκο Καρανίκα.

Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ- που τότε ήταν στην αντιπολίτευση- κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα.

«Με ρώτησαν για έναν σύμβουλο τότε πρωθυπουργού, τον κ. Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση, την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει “η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος” και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση», υπενθύμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία».

Νίκος Καρανίκας: «Παρεξηγημένος» υπουργός ο Γεωργιάδης

Στα εγκαίνια πήρε τον λόγο και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος χαρακτήρισε «παρεξηγημένο υπουργό» τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, καθότι βλέπω ότι μια ιδέα γίνεται πράξη. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο το έχει αναλάβει να το προχωρήσει ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ. Άδωνις και αυτή τη στιγμή μιλάω εγώ που είμαι επίσης παρεξηγημένος από πολύ κόσμο», ανέφερε.

«Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αυτά είναι η άγνοια και ο φόβος», συμπλήρωσε ο Νίκος Καρανίκας.

Η επένδυση έγινε από την ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam – Repair the World, η οποία είναι πρωτοπόρος παγκόσμια έχοντας και σε άλλες χώρες και ηπείρους μονάδες, ενώ τα πρώτα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο του 2023.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσαν το παρών και ο υφυπουργός έρευνας και τεχνολογίας και βουλευτής Κορίνθου Χρήστος Δήμας, ο υφυπουργός περιβάλλοντος Νίκο Ταγαράς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής ζωής αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ποια είναι η Tikun Olam

Η Tikun Olam είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο Ισραήλ το 2005 με την ίδρυση της Tikun Olam Israel και σήμερα θεωρείται εταιρεία ηγέτης στα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ έχει καταστεί από τα πιο δυνατά brands στη βιομηχανία φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως.

Με πάνω από 15 χρόνια κλινικών και εργαστηριακών μελετών και μεγάλη βάση δεδομένων με περισσότερους από 30.000 ασθενείς παγκοσμίως, τα προϊόντα της Tikun χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση και θεραπεία από σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνος, πάρκινσον, νόσο του Crohn, αυτισμός κ.α.

Μάλιστα είναι η πρώτη που έχει ιδρύσει και νοσοκομείο στο οποίο παρέχει στους ασθενείς εξατομικευμένη θεραπεία με φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι υπάρχουν περί τα 70 εκατομμύρια ασθενείς που λαμβάνουν τη φαρμακευτική κάνναβη ως θεραπεία.

Το Ισραήλ θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτομίας στον χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης με πρωτοποριακές μεθόδους άρδευσης, στηριγμένες στη γεωργία ακριβείας, εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων και τη μεγαλύτερη απόδοση των φυτών.

Nα σημειωθεί, πως ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της χώρας (ισχυρό πλεονέκτημα ο κατάλληλος καιρός) με την γενική γραμματεία Bιομηχανίας να έχει εγκρίνει/χορηγήσει πάνω από 130 αιτήσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων, μονάδων επεξεργασίας και μεταποίησης με πρωταθλήτρια Περιφέρεια την Στερεά Ελλάδα με πάνω από 30 άδειες.
Διαβάστε ακόμη:

Τζορτζ Κλούνεϊ: Το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο
Ναύπλιο: Ποδοσφαιριστής πέθανε από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο
Ηράκλειο: «Με χτύπησε στο κεφάλι και στο πρόσωπο», λέει η 13χρονη για τον πατριό της
Παρέμβαση Ντογιάκου για δημοσίευμα με διαλόγους αστυνομικών και «νονών της νύχτας»

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here