Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο που θέλουν να επισκεφτούν οι Αμερικανοί το 2023

0
30

Η Αθήνα συγκαταλέγεται στις 5 κορυφαίες πόλεις εκτός ΗΠΑ που θέλουν να επισκεφτούν οι Αμερικανοί τουρίστες το 2023, σύμφωνα με έρευνα της Go City, που παρέχει εισιτήρια για αξιοθέατα σε πάνω από 30 προορισμούς στην Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα σε δείγμα περισσότερων από 1.000 εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, οι 5 κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως που θέλουν να επισκεφτούν οι Αμερικανοί φέτος είναι το Τόκιο, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Παρίσι και η Αθήνα.

Εντός ΗΠΑ, η Καλιφόρνια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από τη Φλόριντα και τη Χαβάη.

Η έρευνα επιχείρησε να ανιχνεύσει τις προθέσεις των Αμερικανών για συνδυασμό απομακρυσμένης εργασίας και διακοπών το 2023 και διαπίστωσε ότι σχεδόν το 30% σχεδιάζει αυτόν τον συνδυασμό. Στην κατηγορία των Generation Z το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 50%.

Σχεδόν οι μισοί (48%) από τους ερωτηθέντες ανέφερε ότι εργάζονται εξ αποστάσεως. Μεταξύ αυτών, η τάση του workcation φαίνεται να ανθεί – το 29% λέει ότι σχεδιάζει να εργαστεί εξ αποστάσεως ενώ βρίσκεται σε διακοπές το 2023 και 1 στους 4 θα παρατείνει τις διακοπές του φέτος δουλεύοντας εξ αποστάσεως. Πάνω από το 75% των ερωτηθέντων, εξάλλου, είπαν ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους επιτρέπει να είναι πιο ευέλικτοι με το χρόνο άδειας μετ’ αποδοχών, ενώ το 80% ανέφερε ότι τα ταξίδια είναι ευκολότερα όταν συνδυάζουν την εργασία από απόσταση

Όσον αφορά τον χρόνο απουσίας από την εργασία, το 36% αναφέρει ότι έχει 10 ημέρες ή λιγότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών ανά έτος. Σχεδόν 1 στους 5 (17%) έχει 11-14 ημέρες, 1 στους 10 έχει 15 ημέρες, το 29% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης έχει 16+ ημέρες και το 8% έχει απεριόριστο χρόνο για εξ αποστάσεως εργασία.

Πάντως, το 48% των Αμερικανών αναφέρει ότι ελέγχουν το email της εργασίας τους ενώ βρίσκονται σε άδεια μετ’ αποδοχών. Οι Baby Boomers είναι η γενιά που το πράττει αυτό περισσότερο, με περισσότερους από 3 στους 5 να ανοίγουν το email εργασίας τους στις διακοπές. Παραδόξως, οι Millennials είναι λιγότερο πιθανό μεταξύ των γενεών να ελέγχουν το email τους ενώ ταξιδεύουν. Μεταξύ όλων των ηλικιών, σχεδόν 2 στις 5 (39%) δηλώνουν ότι απαντούν στα email ενώ βρίσκονται σε διακοπές και 1 στους 10 αισθάνονται πολύ διατεθειμένοι να το πράξουν.

Πόσες διακοπές σχεδιάζουν οι Αμερικανοί το 2023

Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) προγραμματίζει φέτος ένα ταξίδι, 1 στους 3 Αμερικανούς προγραμματίζει 2 ταξίδια και το 30% από 3 και πάνω ταξίδια.

Το 53%, εξάλλου, αναγκάστηκε να περικόψει ή να αλλάξει τα σχέδιά του λόγω της οικονομίας. Ο μέσος Αμερικανός πάντως έχει προϋπολογισμό σχεδόν 5.000 $ για διακοπές το 2023.

Τα κορυφαία πράγματα που ανυπομονούν να κάνουν οι άνθρωποι στα ταξίδια περιλαμβάνουν: να δουν όμορφα τοπία, να δοκιμάσουν τοπικό φαγητό, να επισκεφτούν την οικογένεια ή τους φίλους τους, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να επισκεφτούν ορόσημα ή τοπικά αξιοθέατα.

Διαβάστε περισσότερα

Τέμπη: Μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από πατέρα θύματος
Απεργία 8 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Η σέξι φωτογράφιση της Τζένιφερ Λόπεζ με δαντελωτά εσώρουχα
Το πανόραμα του ενεργειακού νομοσχεδίου: Όλες οι μεγάλες αλλαγές στην αγορά ενέργειας

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here