Επεισόδια στον Ελαιώνα: «Η δομή θα κλείσει» – Δικογραφία εις βάρος 6 ατόμων

0
22

Δικογραφία εις βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον «Ελαιώνα» σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, περίπου είκοσι άτομα που βρίσκονταν έξω από την δομή από τις 12 χθες το βράδυ, εμπόδισαν στις 7 το πρωί τους εργαζόμενους στο καμπ να εισέλθουν στο χώρο, με αποτέλεσμα η διευθύντρια της δομής να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, που αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για άτομα οι οποίοι αντιδρούν στην μεταφορά των μεταναστών από την δομή του Ελαιώνα σε αυτή του Σχιστού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες, με λεωφορεία της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν οικειοθελώς στη δομή του Σχιστού, 22 άτομα από τον «Ελαιώνα».

Μηταράκης για Ελαιώνα: «Μετανάστες και αλληλέγγυοι απειλούν το προσωπικό μας – Η δομή θα κλείσει»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Νότης Μηταράκης, οι μετανάστες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας  ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε – δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης, ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα.

Ελαιώνας: μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε. pic.twitter.com/1blil0hadk

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 19, 2022

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 μετανάστες έως τώρα πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό φιλοξενίας του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και την Πέμπτη. στο πλαίσιο της προειλημμένης απόφασης να κλείσει η δομή, ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση.

Επισημαίνεται πως η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μετάνστευσης και Ασύλου και η δημοτική αρχή δια του Κώστα Μπακογιάννη, επιμένουν στο κλείσιμο της δομής, για το θέμα ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης στον δήμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here