Περιπετειώδης λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου για τον Οργανισμό Εσωτερικού Κανονισμού

0
1228
Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου
Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου

Μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιλίου αποφάσισε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) που ρυθμίζει τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Είχε προηγηθεί διαφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου και τη δημοτική αρχή καθώς το σωματείο των εργαζομένων υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις αλλαγές του Ο.Ε.Υ. είναι φωτογραφικές και δεν υπάρχουν ενιαία κριτήρια στην επιλογή των προϊσταμένων.

Το μέρος των εργαζόμενων του Δήμου πήραν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς, όπως κατήγγειλαν, η δημοτική διοίκηση διέκοψε τη διαδικασία της διαβούλευσης με τις παρατάξεις και με τους εργαζόμενους και έφερε το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το γεγονός ότι στο Ίλιον η αντιπολίτευση διαθέτει 21 δημοτικούς συμβούλους έναντι 20 της δημοτικής αρχής Ζενέτου οδήγησε σε δύο διαδοχικές αναβολές της συνεδρίασης στις 19/11 και στις 28/11.

Ανακοινώσεις για το θέμα έβγαλαν η Αλληλέγγυα Πόλη, η Λαϊκή Συσπείρωση και το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ. Κοινό σημείο των παραπάνω ήταν ότι η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. δεν γίνεται με ισονομία και ισότητα, ότι η δημοτική διοίκηση αγνόησε τη διαδικασία διαβούλευσης και ότι η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. δεν λύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Απέναντι στη διοίκηση Ζενέτου βρέθηκε και η Δημοτική Ισοπολιτεία του Α. Κακούρη με αντίστοιχη τοποθέτηση.

Από τη μεριά της η διοίκηση Ζενέτου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συγκρότησε “τραστ” για να επιδοθεί σε ανταρτοπόλεμο και τακτικισμούς, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι διαθέτει μια ετερόκλητη “πλειοψηφία” στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επισήμανε δε τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτες οι υπερωρίες στους εργαζόμενους στο Δήμο από τις διαρκείς αναβολές των συνεδριάσεων.

Τελικά τη Δευτέρα 2/12 πέρασε η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here